Hercegovina Vijesti

Drapić: U Ljubinju otvorena radna mjesta, a realizuju se i infrastrukturni projekti

Period između dvije krsne slave u opštini Ljubinje obilježilo je otvaranje novih radnih mjesta, jer je u oktobru prošle godine zaposleno 25 radnika u tekstilnoj industriji, a urađeno je mnogo posla i u infrastrukturnim projektima, rekao je Srni načelnik opštine Ljubinje Stevo Drapić.

Drapić je dodao da je od prošle godine asfaltirano više od 3,5 kilometara ulica u pet mjesnih zajednica, a radi se i na renoviranju Doma zdravlja oštećenog u zemljotresu, što je investicija vrijedna 130.000 KM.

„Za poljoprivredu, odnosno pčelare, u prošloj godini izdvojili smo 145.000 KM, od čega opština 54.000 KM, a ostatak je izdvojen posredstvom njemačkog Ministarstva za ekonomske odnose“, kaže Drapić.

On napominje da je u realizaciji projekat asfaltiranja naselja Vinogradi, navodeći da je preostalo da se asfaltiraju još dvije ulice.

„Odrađen je tender za asfaltiranje mjesne zajednice Ubosko, gdje će zajedno sa UNDP-om biti asfaltirano još 700 metara“, rekao je Drapić i dodao da je prioritet u budućnosti da se rekonstruiše glavna ulica u Ljubinju i zgrada opštine.

Drapić je dodao da su se opredijelili da se od milion KM za sanaciju posljedica zemljotresa, koje je opština dobila od Predsjedništva BiH, 800.000 KM da za saniranje privatnih objekata koji su oštećeni.

On je izrazio nadu da će uskoro biti završena zgrada za šest porodica koje su iseljene zbog oštećenja u zemljotresu, što će realizovati Republički sekretarijat za izbjegla lica.

On kaže da postoji obećanje od “ Puteva Srpske“ da će biti završen i ostatak rekonstrukcije magistralnog puta Ljubinje-Stolac.

Načelnik opštine je rekao da se u Ljubinju godišnje rodi oko 30-ak djece, što je na broj stanovnika dobro, navodeći da je opština dobila sredstva od UNDP-a od 100.000 evra za rekonstrukciju dječijeg vrtića u Ljubinju.

Drapić je izrazio nadu da će biti urađen dalekovod od mjesta Veličani kod Trebinja do Ljubinja, čime bi se riješilo snabdijevanje električnom energijom, budući se opština snabdijeva električnom energijom iz Stoca.

„Nadam se da će Ljubinje dobiti i jednu solarnu elektranu, od čega bismo imali koncesionu naknadu što bi bila ozbiljna stavka u punjenju budžeta“, rekao je Drapić.

On je dodao da je poljoprivreda značajna privredna grana od koje živi veliki broj stanovnika, u čemu prednjači proizvodnja bijelog luka, paprike i drugih poljoprivrednih kultura.

Opština Ljubinje proslavila je danas krsnu slavu opštine i hrama – Rođenje Presvete Bogorodice.

 

 

 

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Trebinjka Tijana Lučić u svijetu modnog dizajna: „Shesno“ je brend na koji sam najponosnija

Urednik

Večeras otvaranje retrospektivne izložbe „Vrijeme i uspjesi Prve književne komune Mostar 1970-1992“

Urednik

Mostar: U dvorištu škole pronađen kostur

Urednik

Dio boraca i dalje čeka jedinstveni mjesečni dodatak: Nakon rješenja slijede isplate

Urednik

Održana sjednica Gradskog savjeta

Urednik

Za djecu bez jednog ili oba roditelja Grad obezbijedio 27.000 KM

Urednik

Tehničko ili političko pitanje – šta će pokazati rezultati popisa stanovništva u Crnoj Gori?

Urednik

Ove godine u Srpskoj povećan broj turista za 10 odsto

Urednik

Ništa od 1.000 KM miminalca u FBiH, razgovori od 2025.

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više