Tromeđa Vijesti

Dubrovnik – usvojen rekordni budžet, vrijedan 120 miliona eura

Budžet grada Dubrovnika za 2024. od 119,4 miliona eura izglasan je u srijedu većinom glasova na sjednici dubrovačkoga Gradskog vijeća.

Predstavljajući prijedlog glavnoga gradskog financijskog dokumenta za 2024. godinu, dubrovački gradonačelnik Mato Franković izjavio je da je riječ o dosad najvećem dubrovačkom budžetu, ali i prvom u čijoj su izradi sudjelovali građani te prvom bez prireza.

„Kroz projekt participativnog budžetiranja više od hiljadu građana odabralo je projekte koji će se realizirati iduće godine. Novost su i besplatni pokazi za učenike osnovnih i srednjih škola, a osigurali smo i 764 hiljade eura za redovno funkcioniranje novog Doma za starije Ragusa te 705 hiljada eura za razvoj gospodarstva i poduzetništva“, rekao je Franković.

Najavio je, između ostaloga, završetak projekta groblja Dubac te početak gradnje doma umirovljenika kod dubrovačke bolnice, a iz ITU mehanizma financirat će se uređenje parkova Gradac, Pile i Platana te „Park ‘n’ Ride“ sustav.

Nezavisni gradski vijećnik Andro Vlahušić u kritici prijedloga proračuna istaknuo je da u njemu nema ni rukometne arene ni nogometne arene na Lapadu.

„Proračun je velik, ali ima potencijal biti još i veći. Ljudi koji posjete grad zbog zidina, imovine građana Dubrovnika, trebaju u proračun uplaćivati više, a to će omogućiti da ubuduće bilo koji gradonačelnik može donositi još bolje odluke i u socijalnom i u razvojnom smislu“, poručio je Vlahušić, nekadašnji gradonačelnik.

 

 

 

Izvor: Boka News

BONUS VIDEO

Slični članci

Večeras otvaranje retrospektivne izložbe „Vrijeme i uspjesi Prve književne komune Mostar 1970-1992“

Urednik

Mostar: U dvorištu škole pronađen kostur

Urednik

Dio boraca i dalje čeka jedinstveni mjesečni dodatak: Nakon rješenja slijede isplate

Urednik

Održana sjednica Gradskog savjeta

Urednik

Za djecu bez jednog ili oba roditelja Grad obezbijedio 27.000 KM

Urednik

Najbolje žurke ove zime: Sutra nastup Adija Šoše u Holiday Lounge baru u Herceg Novom

Urednik

Tehničko ili političko pitanje – šta će pokazati rezultati popisa stanovništva u Crnoj Gori?

Urednik

Ove godine u Srpskoj povećan broj turista za 10 odsto

Urednik

Ništa od 1.000 KM miminalca u FBiH, razgovori od 2025.

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više