Hercegovina

Bileća: Nacrt budžeta za narednu godinu povučen sa dnevnog reda

Skupština opštine Bileće povukla je danas sa dnevnog reda sjednice tačke koje se odnose na nacrt budžeta opštine za sljedeću godinu, jer je prvo potrebno usvojiti nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu, pa se usvajanje ovih finansijskih dokumenata očekuje na narednom zasjedanju.

Načelnik opštine Veselin Vujović rekao je novinarima da je jutros, nakon razgovora sa predstavnicima Ministarstva finansija Republike Srpske, sugerisano da je prvo neophodno usvojiti nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu.

Govoreći o finansijskom stanju u opštini Bileća, Vujović je rekao da se pokušava naći izlaz iz teške situacije smanjenjem broja radnika i štednjom na svim poljima, te da se nadaju rješenju u saradnji sa Vladom Republike Srpske.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije Miljan Milićević rekao je da očekuje da će biti usvojena ta dva finansijska dokumenta na sljedećoj redovnoj sjednici lokalnog parlamenta.

On je podsjetio da je prošle godine opštinski budžet za ovu godinu usvojen 30. decembra, navodeći da po automatizmu slijedi odluka o prinudnom finansiranju, ako se budžet ne usvoji do kraja godine.

Milićević je rekao da je i dalje teška finansijska situacija u opštini i da je posljednja plata isplaćena za jun svim budžetskim korisnicima, navodeći da su izmirili dio duga prema Poreskoj upravi, emisijom obveznica od 4,3 miliona KM.

Odbornik SRS „Dr Vojislav Šešelj“ Dražen Dunđer upitao je zašto se, prema njegovim informacijama, dovode novi radnici, ako su problem stari.

Na sjednici su, između ostalog, usvojene odluke o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje direktora javnih ustanova Dom kulture „Jevto Dedijer“ i Turistička organizacija opštine Bileća.

 

Izvor: Bileca Online

BONUS VIDEO

Slični članci

Prodaje se stan 74 m2 na unikatnoj lokaciji u Trebinju

Urednik

„Đurologija” do posljednjeg mjesta napunila pozorišnu salu KC Trebinje

Urednik

Prilika za posao u Trebinju: MaxBet grupaciji potreban serviser

Urednik

Turneja od 50 koncarata: „Bijelo dugme“ najavilo koncert i u Trebinju 3. avgusta

Urednik

U Bileći promovisana knjiga „Poziv“ autorke Radmile Šinik

Urednik

Na izgradnji HE „Dabar“ angažovano 100 kineskih radnika

Urednik

Večeras u Trebinju nastupa Branko Đurić Đuro u njegovoj „Đurologiji“

Urednik

Potrebne spremačice za održavanje vila na Ivanici i osoba za održavanje bazena

Urednik

Supernova otvara novo prodajno mjesto u Trebinju

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više