Hercegovina

Dogovoreno jačanje veza Austrije i Hercegovine, te podrška kulturnim i humanitarnim projektima

Predstavništvo Republike Srpske u Austriji daće podršku kulturnim, obrazovnim i humanitarnim aktivnostima srpskih organizacija sa područja Mostara i doline Neretve, izjavio je šef ovog predstavništva Mladen Filipović, koji se danas sastao sa predstavnicima Kancelarije Srpske u Mostaru.

Tom prilikom je dogovorena institucionalna saradnja dva predstavništva, kao i saradnja na projektima jačanja veza srpskog naroda i organizacija sa područja Austrije i Hercegovine, te zajednički projekti.

Filipović je na sastanku u Mostaru najavio održavanje „Hercegovačke večeri“ u septembru u Beču, te uvezivanje Hercegovaca na području zapadne Evrope u čemu će podršku pružiti i Kancelarija Republike Srpske u Mostaru.

– Dogovorili smo saradnju u mnogim oblastima, te smo pronašli više projekata na kojima možemo sarađivati. Predstavništvo Republike Srpske ponudilo je da bude domaćin učenicima iz „Prosvjetine“ škole iz Mostara da ove godine posjete Beč, upoznaju se sa institucija, te povežu sa „Prosvjetom“ u Austriji – izjavio je Filipović za Srnu.

On je istakao da će kandidovati projekte Humanitarnog društva „Dobrotvor“ srpskim humanitarnim organizacijama u Austriji, te obezbijediti školski pribor za djecu koja pohađaju pravoslavnu vjeronauku na području Mostara.

Predstavnici Kancelarije Republike Srpske u Mostaru upoznali su Filipovića sa radom Kancelarije, te istakli da će Kancelarija biti spona i operativna podrška svim budućim projektima.

Filipović se u prošloj sedmici sastao i sa gradonačelnicima Mostara i Trebinja Marijom Kordićem i Mirkom Ćurićem, te zamjenikom predsjednika Gradskog vijeća Mostara Veliborom Milivojevićem.

Filipović je razgovarao i sa igumanom manastira Žitomislić Danilom Pavlovićem i najavio podršku razvoju turističkih kapaciteta Manastira Žitomislić.

 

Izvor: RTRS

BONUS VIDEO

Slični članci

„Đurologija” do posljednjeg mjesta napunila pozorišnu salu KC Trebinje

Urednik

Prilika za posao u Trebinju: MaxBet grupaciji potreban serviser

Urednik

Prodaje se stan 74 m2 na unikatnoj lokaciji u Trebinju

Urednik

Turneja od 50 koncarata: „Bijelo dugme“ najavilo koncert i u Trebinju 3. avgusta

Urednik

U Bileći promovisana knjiga „Poziv“ autorke Radmile Šinik

Urednik

Na izgradnji HE „Dabar“ angažovano 100 kineskih radnika

Urednik

Večeras u Trebinju nastupa Branko Đurić Đuro u njegovoj „Đurologiji“

Urednik

Potrebne spremačice za održavanje vila na Ivanici i osoba za održavanje bazena

Urednik

Supernova otvara novo prodajno mjesto u Trebinju

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više