Hercegovina Vijesti

Na 15 biračkih mjesta u BiH moći će da glasa 11.500 državljana Srbije

Na predstojećim predsjedničkim i parlamentarnim izborima u Srbiji, koji će biti održani sutra, na 15 biračkih mjesta moći će da glasa oko 11.500 državljana Srbije koji borave u BiH, rečeno je Srni u Ambasadi Srbije u BiH.

„Državljani Srbije koji borave u BiH, a koji su se do 12. marta putem diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije u BiH prijavili da će glasati u BiH, mogu da ostvare svoje glasačko pravo na biračkim mjestima na kojima su se prijavili da će glasati“, rečeno je iz Ambasade.

Biračka mjesta u Banjaluci biće otvorena u Generalnom konzulatu Srbije, te zgradi „M:tela“, u Sarajevu u Ambasadi Srbije, u Mostaru u Generalnom konzulatu, u Trebinju u Konzularnoj kancelariji Generalnog konzulata Srbije u Banjaluci, a u Drvaru u Konzularnoj kancelariji Generalnog konzulata Srbije u Mostaru.

U Višegradu će državljani Srbije glasačko pravo moći da ostvare na biračkom mjestu koje će biti otvoreno u Srednjoškolskom centru „Ivo Andrić“, u Doboju u Galeriji centra za kulturu i obrazovanje, a u Bratuncu u istoimenom srednjoškolskom centru.

U Bijeljini će biračko mjesto biti otvoreno u Centru za kulturu, u Prijedoru u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“, u Rudom u istoimenom srednjoškolskom centru, u Loparama u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, kao i u istoimenoj osnovnoj školi u Zvorniku, te u Pilici u područnom odjeljenju Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Roćević u Branjevu.

Iz Ambasade su naveli da će biračka mjesta biti otvorena na dan glasanja od 7.00 do 20.00 časova, te napomenuli da je glasačima prilikom dolaska na glasanje potreban važeći identifikacioni dokument Srbije, odnosno lična karta ili pasoš ove države.

 

 

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Vidak Maljević šampion Balkana

Urednik

Snažno nevrijeme napravilo štetu u Mostaru i Čapljini

Urednik

𝗡𝗼𝘃𝗮 𝘁𝗿𝗶 𝗱𝗿ž𝗮𝘃𝗻𝗮 𝗽𝗿𝘃𝗮𝗸𝗮 𝘇𝗮 Džudo klub Leotar – Stariji pioniri najbolja ekipa u državi

Urednik

Upozorenje na oluje širom regiona, meteolarm upaljen i za dio BiH

Urednik

Patrijarh Porfirije: Zajedničkim naporima da svima bude bolje

Urednik

Predstava „Jefimija, Jelena Mrnjavčević“ pred kragujevačkom publikom

Urednik

Leotaru bodovi na prekunutom hercegovačkom derbiju

Urednik

Njegoševi dani u Herceg Novom

Urednik

Pucnjava u Mostaru, oštećna tri automobila

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više