Hercegovina

Ozvaničena turistička saradnja Trebinja i Zlatibora

Sa ciljem formalizacije dosadašnje i inteziviranja buduće međusobne saradnje danas je u prostorijama Kulturnog centra Zlatibor svečano potpisan „Protokol o saradnji“ između turističkih organizacija Trebinja i Zlatibora koga su u ime ovih ustanova potpisali direktori Mirjana Putica i Vladimir Živanović.

Svečanom činu potpisivanja prisustvovali su i zvaničnici Grada Trebinja i Opštine Čajetina – g-din Dražen Bošković, Zamjenik Gradonačelnika Trebinja i g-din Arsen Đurić, Predsjednik Skupštine Opštine Čajetina koji su iskazali zadovoljstvo dosadašnjim stepenom saradnje koju imaju dvije turističke organizacije i prilici da se u narednom periodu ista dodatno intezivira i pored turizma potencijalno proširi i na ostale privredne grane kojima bi se ove dvije lokalne zajednice dodatno povezale za šta postoje odlični preduslovi.

Samim „Protokolom“ strane potpisnice izražavaju saglasnost o potrebi unapređenja međusobne saradnje u oblasti turizma i ugostiteljstva, kulture i sporta, razmjene iskustava i dobre prakse u funkcionisanju turističkih organizacija, lokalne samouprave i izražavaju zajedničko uvjerenje da postoji mogućnost međusobne saradnje u oblasti turističke privrede što će doprinijeti budućem uspješnijem i kvalitetnijem ukupnom razvoju sa svim pozivitivnim ekonomskim i drugim efektima.

„Protokol“ takođe predviđa i realizaciju zajedničkih poslovnih aktivnosti vezanih za promociju, razvoj i unapređenje oblasti turizma Grada Trebinja i Opštine Čajetina, te formiranja jedinstvenog turističkog proizvoda, zajedničkih nastupa na inostranim tržištima, realizaciju turističkih projekata od interesa, stručno usavršavanje kadrova u turizmu, organizaciju zajedničkih manifestacija i dešavanja, te izradu programa, elaborata, projekata i studija od interesa za strane potpisnice.

U sklopu dešavanja organizovana je i konferencija za medije, dok je za predstavnike javnog sektora i turističke privrede Zlatibora upriličena prezentacija cjelokupne turističke ponude Trebinja uz poseban akcenat na sadržaje i dešavanja koji će u Trebinju biti organizovani tokom novogodišnjih praznika.

U okviru posjete Zlatoboru predviđena je i dodatna promocija turističke ponude Trebinja koja će biti organizovana sutra na Kraljevom trgu u periodu od 11:00 do 13:00 časova gdje će se u sklopu brendiranog info pulta.

Biće to odlična prilika da se stanovnicima Zlatibora i velikom broju posjetilaca koji se na ovoj planini očekuje tokom predstojećeg vikenda predstavi turistička ponuda uz direktnu pozivnicu za posjetu Trebinju već tokom predstojećih novogodišnjih praznika.

 

Padrino, novembar 2022.

BONUS VIDEO

Slični članci

Vesna Pisarević gost u emisiji „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

Uskoro letovi iz Mostara za Istanbul ?

Urednik

U subotu veliki koncert Halida Bešlića u Gradu Sunca: Osvojite besplatne ulaznice!

Urednik

VIDEO / Kakvo je stanje na graničnim prelazima u Hercegovini u jeku sezone

Urednik

U Trebinju počeo 67. Festival festivala

Urednik

Izdaje se namješten jednosoban stan na duži vremenski period u Trebinju

Urednik

„Hercegovačka kuća“ proslavila sedmi rođendan

Urednik

Požar na teritoriji opštine Ljubinje pod kontrolom

Urednik

Hidroelektrana „Dabar“ gradi se planiranom dinamikom

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više