Hercegovina Vijesti

Srpski filozofski simpozijum „Pojam zla i njegove manifestacije“ u Muzeju Hercegovine

U organizaciji Srpskog filozofskog društva, a pod pokroviteljstvom Grada Trebinja, u Muzeju Hercegovine će se od 23. do 26. juna 2022. godine održati Srpski filozofski simpozijum na temu „Pojam zla i njegove manifestacije“.


Simpozijum se u Trebinju održava po peti put, nakon što je 2018. godine održan prvi simpozijum na temu „Filozofija i sloboda“. Trebinje na ovaj način postaje centar gdje će se i ove godine okupiti preko 20 eminentnih naučnika koji će govoriti o važnim pitanjima, koja nemaju samo apstraktni smisao, nego važnost u životnom, državnom i političkom smislu.

Učesnici ovogodišnjeg simpozijuma su: Srpsko filozofsko društvo, eminentni stručnjaci sa univerziteta iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Rusije i Grčke. Svi učesnici skupa imaće svoje izlaganje, a novina ovogodišnjeg simpozijuma je javna tribina koja će za širu javnost biti održana drugog dana.
Skup će biti održan u Muzeju Hercegovine, a svečano otvaranje je u četvrtak, 23. juna 2022. godine u 20:30 časova. Javna tribina zakazana je za petak, 24. jun u 19:00 časova u dvorištu Muzeja.

 

Izvor: Muzej Herecegovine

 

BONUS VIDEO

Slični članci

Najbogatiji srpski investitor odustao od ulaganja u RS

Urednik

Maslinarstvo u Hercegovini sve popularnije; U Manastiru Žitomislić 45 novih stabala

Urednik

Dječacima najzanimljivija „stop“ palica

Urednik

Hotel Aćimović zapošljava: Otvorene pozicije recepcioner, kuvarica, sobarica, portir

Urednik

Kako da škole postanu bezbjedna mjesta za đake

Urednik

Javni sektor u Srpskoj se pobunio, zbog rasta minimalca traže veće plate

Urednik

Osumnjičeni za krađu uglja u Gacku

Urednik

Servisne informacije za srijedu, 21. februar

Urednik

Kakvo nas vrijeme očekuje danas?

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više