Hercegovina Vijesti

Trebinje: Ukradena rampa, mještani strahuju od divljih konja

Rampa koja je postavljena prije nekoliko godina u rejonu trebinjskog sela Volujac, kako divlji konji ne bi prelazili u povrtnjake i oranice ovdašnjih mještana nanoseći im štetu, ukradena je u posljednjih nekoliko dana, a sve je primijećeno u utorak veče.

„Prilikom obilaska terena primjetio sam da je rampa odsječena i odnesena. Privremeno smo stavili trake, da pokušamo spriječiti divlje konje da ulaze na imanja. O svemu je obavještena policija, čiji su pripadnici jutros bili na terenu i obavili uviđaj“, kaže Mišo Pamučina, uposlenik JU Ekologija i bezbjednost.

Krađa kapije, prema tvrdnjama mještana, stvara im veliki problem, jer divlji konji koji su im ranije nanosili štetu opet mogu bez prepreka prelaziti drenažni kanal Mokro polje – Gomiljani.

Kapiju je prije nekoliko godina postavila JU Agrarni fond iz Trebinja, sa kojim mještani sela oko Volujca imaju dobru saradnju i kooperantske odnose.

Budući da je sjetva u punom jeku mještani sela oko Volujca strahuju da im divlji konji ne ulaze u njive, kako su to i ranije često radili, pa bi im štete bile ogromne.

Otkako su borbenim dejstvima u proteklom ratu mnoga sela napuštena i opustjela, nekolicina konja iz tamošnjih domaćinstava ostala je bez vlasnika, a kasnijim razmnožavanjem su formirali veliko krdo.

 

 

Izvor: Vesna Duka, Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

„Gorica fest“: Prikupljeni novac darovan u humanitarne svrhe

Urednik

Za četvrtak pomjeren koncert grupe „Osvajači“

Urednik

Mostar: Automobilom udario tri tinejdžerke dok su izlazile iz autobusa

Urednik

Kvalitet svih proizvoda u Srpskoj se redovno provjerava

Urednik

U porastu broj zaraženih koronavirusom u regionu, ima li razloga za zabrinutost

Urednik

Grad Čapljina pomaže mladima prilikom kupovine prve nekretnine

Urednik

Mračna predviđanja za ekonomski rast u BiH: Manji nego što se očekivalo

Urednik

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja dana

Urednik

Šverc duvana za manje od dvije godine iz budžeta odnio 33 miliona KM

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više