RS i BiH Vijesti

Hrvati hoće da pošalju vojsku na granicu sa BiH i Srbijom?

Desničarska opozicija u Hrvatskom saboru ponovila je da vojska treba da ide na ključne tačke na granici sa BiH i Srbijom.

Oni su to rekli uoči rasprave o ilegalnim migracijama i dodali da će vojska da spreči ilegalne ulaske, dok je ljevica uzvratila da migranti nisu pretnja Hrvatskoj i da desnica podriva strahove građana pred izbore.

Tako suverenista Marijan Pavliček tvrdi da je hrvatska granica „propusna kao švajcarski sir“, da migranti šetaju tom zemljom, da se ne zna gdje su.

„Vi ograđujete premijera i Vladu, a ne želite da stavljate vojsku na kritične tačke i ogradu prema BiH i Srbiji“, pozvao je vladajuće i poručio da podizanje ograde neće podijeliti Hrvate iz BiH, jer prelaze legalne granične prelaze.

Njegov prijedlog odbio je HDZ-ov Nevenko Barbarić, koji je istakao da bi žica na granici sa BiH definitivno poremetila odnose i trajno narušila položaj Hrvata u toj zemlji. Uostalom, neka neko kaže koliko košta, koliko bi godina trebalo da se postavi, rekao je Barbarić.

Vidimo šta se dešava u Evropi, u Švedskoj, Danskoj, kako gori Francuska, želimo da Hrvatska ostane bezbjedna, pustimo vojsku na ključne granične tačke i sprečimo ilegalan ulazak, rekao je Marin Miletić (Most).

„Mostovci“ takođe tvrde da vojska na granici nije izuzetak i da to već praktikuje 14 evropskih zemalja.

Dalija Orešković (Centar) ima drugačije mišljenje od desnog političkog spektra i kaže da migranti nisu pretnja Hrvatskoj i da je tužno čuti kako se strah građana podriva pred izbore.

Pravi problem i pretnja su negde drugdje, problem je što Hrvatska nije zemlja u koju neko želi da dođe i ostane, rekla je ona.

Domagoj Hajduković (Socijaldemokrate) istakao je da „granična policija uživa njegovo povjerenje, a da pozivanje vojske znači da im neko ne vjeruje da će raditi svoj posao kako treba. Šta će vojska na granici, pucati u ljude?“, upitao je on.

 

 

Izvor: Glas Srpske

BONUS VIDEO

Slični članci

VIDEO / Otac Nikola Janković pričao je o Božićnom postu

Urednik

Na području Hercegovine afrička kuga prešla na divlje svinje, zabranjen lov

Urednik

Gradiće se novi cjevovod Trebinje-Herceg Novi za cijelu Boku

Urednik

Dizel u Nevesinju 2,16 KM

Urednik

Splićani nisu naučili na snijeg: Zimski uslovi izazvali haos na cestama

Urednik

Trebinjka Nikolina Milić: ‘Fenerbahče’ je novi izazov mojoj karijeri

Urednik

Najviše novca treba za hranu: Prosječna plata pokriva jedva pola potrošačke korpe u Srpskoj

Urednik

Stefan Glogovac, košarkaš Leotara: Imali smo malo sreće na kraju

Urednik

U Sjevernoj Koreji bilo glasova protiv predloženih kandidata na izborima prvi put nakon 60 godina

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više