>
Vijesti

Mali Vukan slavi prvi rođendan: Njegovo stanje se poboljšava

Vukan Stoiljković iz Vranja, za čije su liječenje od spinalne mišićne atrofije organizovane brojne akcije širom zemlje, dobro je i danas puni godinu dana. U Budimpešti je sa roditeljima od sredine maja, gdje je primio najskuplji lijek, zolgensmu.

Poslije borbe za prikupljanje dva i po miliona evra za terapiju, Vukan i njegovi roditelji nastavljaju borbu za izlječenje. Krajem maja mališan je primio zolgensmu, uslijedio je period oporavka, a zbog jačine terapije sada prima steroide koji mu čuvaju organe.

– Vuki se oporavlja lepo, svaki dan nas obraduje nekom novom veštinom ili sposobnošću, tako da se iskreno nadamo da će biti sve bolje i bolje kako vreme bude odmicalo. Mi svakodnevno vežbamo sa njim koliko nam uslovi dozvoljavaju. I dalje smo u izolaciji – kaže za RTS Ivana, Vukanova majka.

Vidljive su promjene, Vukan može da drži flašicu, uzima igračke. Roditelji prate uputstva ljekara iz klinike Betešda u Budimpešti, gdje se od spinalne mišićne atrofije liječilo još nekoliko beba iz Srbije .

– Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim svima na neizmernoj podršci, hvala vam dobri ljudi što ste nam omogućili da nam sin ima srećno i bezbrižno detinjstvo. Isto tako bih apelovao svim trudnicama i budućim majkama da u porodilištu Narodni front testiraju svoju decu na SMA – rekao je Vukanov tata Miloš.

Ujedinio je ljude, mnogi su pomogli, poslali makar jednu poruku. I sada smo svi ujedinjeni u najljepšim željama, čestitamo Vukanu prvi rođendan.

 

 

Izvor: Glas Srpske

Slični članci

Dr Sava Milojević potpisao ugovor u JZU Bolnica Trebinje

Redakcija

PU Trebinje: Trebinjac napao sugrađanina

Redakcija

U drugom tromjesečju prodato za trećinu više novih stanova u Srpskoj

Redakcija

Ukrajina obustavila tranzit ruske nafte u Mađarsku, Češku i Slovačku

Redakcija

Znatno jeftinije gorivo u Hrvatskoj

Redakcija

PU Trebinje: Od lica S.A. oduzet kokain

Redakcija

Kreativnost u poruci ili 3D oglašavanje

Redakcija

Rasvjetljen požar u Gacku

Redakcija

Nevesinjske etno grupe večeras priređuju koncert tradicije i izvornosti

Redakcija

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više