RS i BiH Vijesti

Minimalac prosječnu platu „pogurao“ za 0,6 odsto

Prosječna mjesečna neto plata u Republici Srpskoj isplaćena u januaru 2024. godine iznosila je 1.312 KM i u odnosu na decembar 2023. godine veća je za 0,6 posto, a u odnosu na januar 2023. godine za tri posto.

Prosjčena bruta plata u januaru 2024. godine iznosila je 2.001 KM, a kada se gleda po djelatnostima najveća prosječna neto plata isplaćena je u području finansija i osiguranja i iznosila je 1.758 KM, a najniža u oblasti građevinarstva gdje je iznosila 981 KM.

U januaru 2024. godine, u odnosu na januar 2023, u svim područjima zabilježen je rast neto plate, od čega najviše u područjima umjetnosti, zabave i rekreacija 6 odsto, trgovina na veliko i na malo, popravka motornih vozila i motocikala 5,9 odsto i finansijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja 5,5 odsto.

Inače, od januara ove godine, a prema odluci Vlade Republike Srpske značajno je povećana minimalna plata u Republici Srpskoj i to sa 700 na 900 KM, a što je bio povod za poskupljenje raznih roba i usluga.

 

 

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Iz Kulturno sportskog centra Gacko najavljuju: Vaterpolo spektakl na jezeru Vrba

Urednik

Brojni kulturno zabavni programi duž hercegnovske rivijere

Urednik

Na programu 149. Nevesinjske olimpijade 50 disciplina, uvećan nagradni fond

Urednik

Ponovo stižu tropske noći

Urednik

Treći Vidovdanski turnir u Batkovićima završen trijumfom ekipe Kafe EKS

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 04-09. jula

Urednik

Book zona: Promocije knjiga i druženje sa autorima i na desetom „OK festu“

Urednik

Džudisti Leotara uspješno završili polaganje za pojas

Urednik

Trebinje intenzivira saradnju sa Petrovcem na Mlavi

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više