RS i BiH Vijesti

Ministarstvo odbrane popunjava „špajz“ u kasarnama, a evo šta sve traže

Povrće, jaja i mliječni proizvodi nalaze se na obaveznom meniju pripadnika Oružanih snaga BiH, bar ako je suditi po javnim nabavkama Ministarstva odbrane BiH.

Ovo ministarstvo je, naime, tokom oktobra zaključilo četiri ugovora sa različitim ponuđačima za nabavku povrća, jaja i mliječnih proizvoda za kasarne u Mahovljanima, Čapljini, Travniku i Sarajevu.

Ukupna vrijednost ovih ugovora iznosi oko 4.000 KM bez PDV, a nabavka je obavljena pregovaračkim postupkom bez objavljivanja obavještenja o nabavci.

Ministarstvo odbrane je tako za potrebu organizovanja pripreme obroka u Kasarni “Mahovljani” kod Laktaša tražilo 43 kartona jaja, 600 komada jogurta i 270 komada pavlake.

Ugovor je na kraju zaključen sa „Marketom AS“ Banjaluka kao najpovoljnijim ponuđačem, a za navedene proizvode MO BiH je iskeširalo 998,16 KM bez PDV.

Istovremeno, MO BiH je raspisalo tender i za nabavku 200 litara mlijeka, te 172 komada topljenog sira od 140 grama i 300 komada topljenog sira od po 100 grama, za potrebe organizovanja pripreme obroka u Kasarni “Božan Šimović” Čapljina.

Ugovor je zaključen sa preduzećem “Bakalar komerc” za 983,28 KM bez PDV.

Ministarstvo odbrane BiH je ovaj mjesec popunjavalo i „špajz“ u Kasarni u Travniku, a tražilo je 150 kilograma kupusa, 420 kilograma krompira i 50 komada paradajz pirea. Kao najbolji ponuđač izabran je „Bingo“ iz Tuzle, koji je za navedene namirnice tražio 982,05 KM bez PDV.

Zalihe su popunjene i u špajzu u Kasarni „Rajlovac“ u Sarajevu gdje je za pripremu obroka pripadnicima OS BiH nabavljeno 100 kilograma crnog luka, 80 kilograma paradajza, 70 kilograma krastavaca i 350 kilograma kupusa. Ove namirnice navedenoj kasarni dostaviće Zadruga „Bios“ iz Visokog za 994 KM bez PDV.

 

 

Izvor: Srpska info

BONUS VIDEO

Slični članci

Rukometaši Leotara završili nastup u Evropi

Urednik

Košarkašice Leotara poražene u Trebinju

Urednik

Vraćena spomen ploča srpskim vojnicima na groblju u Prištini

Urednik

Orkanski vjetar na Sokocu, udari od 111 kilometara na čas

Urednik

Akcija „Džad“: U Srpskoj uhapšene 23 osobe

Urednik

Nevjerovatno: Jeftini letovi iz Bosne i Hercegovine sa Wizzairom i Ryanairom, već od 9 €

Urednik

Ryanair će u 2024. Dubrovnik povezivati s 18 evropskih odredišta

Urednik

Dio sveštene odežde Svetog Vasilija Ostroškog čuvaće se u Blagaju kod Mostara, svečano unošenje u nedjelju

Urednik

Akcijske cijene posnih proizvoda u „Slatkim kućama“ i „SL marketima“

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više