Hercegovina Vijesti

Muzej Hercegovine: Večeras otvaranje nove stalne postavke i promocija knjige „Austrougarske utvrde u Bosni i Hercegovini“

Nova stalna postavka Muzeja Hercegovine u Trebinju – virtuelni obilazak austrougarskih utvrđenja koja je realizovana u okviru projekta „Interreg ADRION EMOUNDERGROUNDS“. biće otvorena večeras u ovoj kulturnoj ustanovi.

Nakon otvaranja postavke, koje je zakazano za 17 časova, od 18.00 časova biće održana promocija knjige ,,Austrougarske utvrde u Bosni i Hercegovini“ autora Manuela Martinovića.

– Transnacionalni projekat „Interreg ADRION EMOUNDERGROUNDS“, u kojem je Razvojna agencija Grada Trebinja „TREDEA“ projektni partner, kroz realizaciju svog cilja nastoji ojačati atraktivnost i konkurentnost uključenih teritorija u svrhu osnaživanja socio-ekonomskog i održivog, pametnog i inkluzivnog rasta cijele makro jadransko-jonske regije, promocijom novog transnacionalnog, integrisanog, kreativno-kulturalnog turističkog proizvoda zasnovanog na naprednim emocionalnim tehnologijama i inovativnim marketinškim alatima. Projekat provodi 10 partnera iz 7 zemalja jadransko-jonske regije. Vodeći partner je Opština Nardo iz Italije, a finansira se primarno sredstvima EU te uz učešće lokalnih partnera – navode u Muzeju Hercegovine.

Ovaj projekat će pomoću moderne tehnologije posjetiocima predstaviti austrougarsko nasljeđe na području Trebinja. Posjetioci će uz pomoć VR (virtual reality) opreme i interaktivnog sadržaja imati priliku da saznaju nešto više o austrougarskim utvrđenjima oko Trebinja i u samom gradu.

Na promociji knjige ,,Austrougarske utvrde u Bosni i Hercegovini“, u izdanju HКD ,,Napredak“ Glavna podružnica Mostar, će govoriti autor Manuel Martinović, dopredsjednik izdavača Miroslav Landeka, a moderator programa će biti Petar Milošević, kustos istoričar iz Muzeja Hercegovine. Ova zanimljiva knjiga nam donosi brojne vojne, istorijske i građevinske detalje o vojnim objektima koje je Austrougarska monarhija gradila na području Bosne i Hercegovine od 1878. do 1918. godine.


Padrino, novembar 2022.

BONUS VIDEO

Slični članci

Cunami ruši tursku obalu nakon zemljotresa

Urednik

„Moguće širenje energije od zemljotresa, ali ne treba paničiti“

Urednik

Nataša Bekvalac i Tanja Savić u Gradu Sunca

Urednik

Novi razorni zemljotres: U Turskoj zabilježen potres jačine 7,8 stepeni

Urednik

Odbijen zahtjev Unije poslodavaca Srpske za ukidanje minulog rada na najnižu platu

Urednik

Cijene nafte porasle nakon prošlosedmičnog pada

Urednik

Haotično veče u Budvi i Herceg Novom: Olujni vjetar oborio kran, nosio krovove, lomio rasvjetu i drveća

Urednik

Evo gdje se nalazi BiH na spisku zemalja svijeta prema broju pušača

Urednik

Trebinje: Bankarski službenik prebacivao novac klijenata članovima porodice

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više