Vijesti

Novi kružni tok u Trebinju pušten u promet

Na raskrsnici puteva iz pravca Bileće, Ulice kralja Petra i Kamenog mosta u centru Trebinja završeni su radovi i pušten je u saobraćaj kružni tok, za šta je Gradska uprava izdvojila 175.000 maraka sa PDV-om iz lokalnog budžeta.

„Izdvojili smo značajna sredstva, uz maksimalno kratko vrijeme potrebno da se projekat okonča, zbog čega zahvaljujem svima i na strpljenju i onim koji su vjerovali da će se sve okončati u roku od 30 radnih dana i danas je taj rok“, istakao je u petak obilazeći ovu saobraćajnicu gradonačelnik Mirko Ćurić.

On je zahvalio i nadležnom odjeljenju za stambeno-komunalne poslove grada Trebinja, sa Spasojem Radovićem na čelu, koje je ispratilo projekat, kao i nadležnim inženjerima i „Hercegovinaputevima“, koji su u maksimalno kratkom roku isprojektovali i završili kružni tok.

Napominjući da je sve dobro isprojektovano tako što su uz maksimalnu iskoristivost zemljišta saobraćajnicu učinili dovoljno širokom da njome prolaze i šleperi, Ćurić je kazao da su i suženja koja su urađena tako izvedena da imaju svoju svrhu – da uspore vozila kako ne bi velikom brzinom ulazila u kružni tok.

„Ipak, trajno rješenje za teretni saobraćaj je obilaznica oko grada, koju ćemo svakako raditi“, dodaje Ćurić.

Inženjer na održavanju puteva u „Hercegovinaputevima“ Ljubiša Madžar kaže da radovi jesu bili zahtjevni zbog ograničenih rokova i vremenskih prilika koje radnicima nisu išle na ruku, ali su se mogli završiti i koji dan prije.

„Dok su ovdje bili semafori – bilo je i više zastoja, jer se nekolika puta moralo zaustavljati do uključenja zelenog svjetla, što sada ne otežava saobraćaj, a što će se tek pokazati dobrim sada, kada počinje turistička sezona“, kazao je Madžar.

Odmah nakon izgradnje saobraćajnice, na kružnom toku će biti posađeno i zelenilo, a u Gradskoj upravi su najavili radove na još nekim gradskim putnim dionicama i raskrsnicama, među kojim je, kako kaže Madžar, isključna traka prema Gradskom groblju, koja predstavlja usko saobraćajno grlo.

Planirana je i gradnja kružnih raskrsnica na južnom dijelu grada, kod stare autobuske stanice, kao i još neke putne dionice u gradu.

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Vladan Arizanović opet u dresu Leotara: Srce me vuklo u Trebinje

Urednik

Muzička promenada za publiku u Gacku

Urednik

Monodrama „Nenapisana pisma“ na platou Muzeja Hercegovine u Trebinju

Urednik

Kameni most u novom sjaju — završeno pjeskarenje

Urednik

Iz Kulturno sportskog centra Gacko najavljuju: Vaterpolo spektakl na jezeru Vrba

Urednik

Brojni kulturno zabavni programi duž hercegnovske rivijere

Urednik

Na programu 149. Nevesinjske olimpijade 50 disciplina, uvećan nagradni fond

Urednik

Ponovo stižu tropske noći

Urednik

Treći Vidovdanski turnir u Batkovićima završen trijumfom ekipe Kafe EKS

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više