Ex YU Vijesti

Novi ministar pravde Crne Gore najavio potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC

Ministar pravde Crne Gore Marko Kovač izrazio je nadu da će Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) biti potpisan u relativno kratkom roku, u skladu sa Ustavom i zakonima.

Kovač je rekao da se nada da će Vlada sa SPC u relativno kratkom roku usaglasiti i Temeljni ugovor, prenosi Radio-televizija Crne Gore.

“Ono što želim da najavim jeste nastavak rada na kodifikaciji građanskog zakonika čime bi zaokružili građansko pravnu materiju što bi negdje za posledicu imalo i jačanje integriteta države i društva kao i veću pravnu sigurnost. U tom smislu sam već obavio razgovore sa određenim pravnim ekspertima koji su izrazili volju da učestvuju u tom procesu.”

On je najavio da će vrlo brzo inicirati sastanak sa predsjednikom Skupštine Crne Gore i predstavnicima svih poslaničkih klubova kako bi na najefikasniji i najbrži način izašli iz krize legitimiteta dijela članova Sudskog savjeta.

Kovač rekao je u razgovoru za Portal RTCG da će vrlo brzo inicirati sastanak sa predsjednicom Skupštine Crne Gore ali i predstavnicima svih poslaničkih klubova kako bi na najefikasniji i najbrži način izašli iz nesporne krize legitimiteta dijela članova Sudskog savjeta, kroz raspisivanje poziva za izbor novih članova iz reda uglednih pravnika.

 

Izvor: Glas Srpske

BONUS VIDEO

Slični članci

KC Trebinje: Program bioskopa od 04-09. jula

Urednik

Book zona: Promocije knjiga i druženje sa autorima i na desetom „OK festu“

Urednik

Džudisti Leotara uspješno završili polaganje za pojas

Urednik

Trebinje intenzivira saradnju sa Petrovcem na Mlavi

Urednik

Rođene 22 bebe u Srpskoj: U Trebinju dječak, a Nevesinje bogatije za djevojčicu i dva dječaka

Urednik

Rukometni kamp “Mladen Bojinović Dugi” u Gradu Sunca ispunio sve ciljeve

Urednik

Preventivna kampanja LAKO JE BRZINU SMANJITI, kojoj se pridružio i Grad Trebinje.

Urednik

Trebinje i Kozarska Dubica zbrajaju štetu od nevremena (VIDEO)

Urednik

Specijalitet koji traže i u Dubrovniku: Kako se pravi sir iz mješine na Morinama u Hercegovini (FOTO)

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više