Vijesti

Prijem u Gradskoj upravi za najbolje trebinjske osnovce i srednjoškolce

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić danas je upriličio svečanost za najbolje učenike osnovnih i srednjih škola, te učenike koji su postigli zapažene rezultate na republičkim takmičenjima u protekloj školskoj godini. Na prijemu je bilo 80 trebinjskih đaka, koji će od gradske uprave dobiti novčane nagrade u vrijednosti od 300 do 150 maraka, u zavisnosti od postignutih rezultata.

Gradonačelnik Ćurić je naveo da će gradska uprava i dalje podržavati trebinjske đake.

„Danas su u gradskoj upravi bili uspješni osnovci i srednjoškolci, đaci generacije, vukovci, učenici koji su postigli rezultate na republičkim takmičenjima, prvo, drugo i treće mjesto, te oni koji su srednje obrazovanje završili odličnim uspjehom.Ukupno ih je bilo 80, smatram da je to veliko i za neke veće lokalne zajednice od naše i da je na ponos svih nas. Sve što budemo mi kao lokalna zajednica mogli da učinimo za njih, tu smo na raspolaganju. Mi smo organizovali pripremnu nastavu za buduće brucoše, smatramo da je to veoma značajno. Uskoro raspisujemo i poziv za studente koji imaju prosjek iznad 8.5 za ekskurziju u Beč, Budimpeštu ili Prag, u zavisnosti šta ponude agencije. Tako da je i to danas bila jedna od poruka, da se isplati učiti“, rekao je gradonačelnik Trebinja.

Jovan Ćorović, koji je đak generacije Osnovne škole „Sveti Vasilije Tvrdoški i Ostroški“ kaže da je tokom školovanja uspio da se organizuje i da odgovori na sve školske obaveze ali i da se druži i takmiči.

„Sve sam stizao, tu su bili i moji roditelji, kao pomoć, nastavnici i drugari, sve sam uspio da postignem i pored školskih iznio sam sve ostale obaveze. Uz malo truda nije teško biti đak generacije, sve se može kada neko hoće“, kaže Jovan, koji će biti gimnazijalac.

Kristina Ćorluka, je vukovac Osnovne škole „Vuk Karadžić“. Planira da nastavi vrijedno da uči i rad. I ona je upisala Gimnaziju „Jovan Dučić“.

„Bilo je dosta teško i izazovno, bilo je dosta odricanja ali na kraju vrijedi. Moja škola mi je pružila odličnu osnovu za dalje školovanje i mislim da će sve da bude u redu“, kaže Kristina.

Maja Bodiroga je đak generacije Ekonomske škole. Ostaje u Trebinju, upisaće IT smjer na Fakultetu za proizvodnju i menadžment.

„Moj plan je bio IT, baš sam se obradovala kada sam čula da će u Trebinju biti otvoren ovaj smjer. Ostajem u Trebinju, u svom gradu, koga najviše volim. Što se tiče srednje škole nije bilo mnogo muke jer sam se dobro organizovala“, kaže Maja.

Na prijemu je danas bio i Slobodan Nadaždin, učenik Osnovne škole „Sveti Vasilije Tvrdoški i Ostroški“, koji je osvojio drugo mjesto na republičkom takmičenju iz recitovanja.

„Zavolio sam recitacije, nije važno koja je pjesma, mogu da recitujem šta god. I dalje ću nastaviti da to njegujem“, kaže Slobodan.

Izvor: Trebinje.rs

BONUS VIDEO

Slični članci

Trebinjski mališani ispratili drugare sa Kosova i Metohije

Urednik

Ljubav na prvi pogled: Policajac Marko zaustavio auto i pronašao ljubav života (FOTO)

Urednik

Otvorena izložba o stvaralaštvu slikarke Nadežde Petrović u Trebinju

Urednik

Maštate li o nekretnini na jadranskoj obali, pogledajte gdje su cijene u padu

Urednik

U “Gradu Sunca ” počeo 4. Rukometni kamp Mladen Bojinović Dugi: Arpad Šterbik prvi gost

Urednik

Trebinjskim vinarima prestižna nagrada u Londonu (VIDEO)

Urednik

Najava: „Konferencija beba 2024.“ u Trebinju

Urednik

Policiji Srpske najviša priznanja Policije Slovenije (FOTO/VIDEO)

Urednik

Superstar 3 od sada u Supernovoj: Svi klasici na jednom mjestu

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više