Hercegovina Vijesti

PU Trebinje: Održano edukativno predavanje na temu vršnjačko nasilje i zloupotreba interneta

Policijski službenici Policijske stanice Bileća održali su juče, 11.04.2022. godine, edukativno predavanje u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Bileći, za učenike devetog razreda, na temu „Vršnjačko nasilje“ i „Zloupotreba interneta“.

Cilj predavanja jeste, da se učenici, informišu o sprečavanju vršenja svih oblika maloljetničke delikvencije i vršnjačkog nasilja, kao i koje su sankcije predviđene za maloljetne izvršioce u slučaju počinjenog prekršaja i krivičnog djela.
Takođe, učenicima je prezentovan način na koji treba da koriste i zaštite svoj profil na društvenoj mreži ,,Facebook“ i’’Instagram’’, kako ne bi došlo do određenih negativnih pojava i zloupotrebe od strane drugih lica.

Takođe su upozoreni na najčešće moguće rizike korištenja društvenih mreža, prije svega na različite vrste mogućeg nasilja putem interneta, načinima njihovog prepoznavanja, kao i načinima postupanja ukoliko su eventualno izloženi neprimjerenim sadržajima svojih onlajn prijatelja, koji zloupotrebljavaju ovaj vid komunikacije.

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje će i u narednom periodu nastaviti sa održavanjem predavanja kako u Trebinju, tako i u ostalim opštinama u Istočnoj Hercegovini.

 

HP, april 2022.

BONUS VIDEO

Slični članci

Detalji drame na Zelengori: Pljevaljčića pregazio džip, Golijanin spasen u zadnji čas

Urednik

Šumokradicama ni kamere ne staju u kraj

Urednik

U naredna tri dana toplije, temperatura do 28 stepeni

Urednik

Tako ne izgleda, ali Gacko je najbogatija opština Hercegovine

Urednik

Ni državne jasle nisu više posao iz snova

Urednik

Granična policija BiH na mukama, oboren rekord iz 2019. godine

Urednik

Zagrljaj stijene i čaroban pogled sa Volujka ostavljaju bez daha

Urednik

Tragedija u Trebinju: Radnik poginuo prilikom pada sa 7. sprata

Urednik

Servisne informacije za ponedjeljak, 25. septembar

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više