Hercegovina Vijesti

Rekordan broj djece u gradskim vrtićima u Trebinju – Roditelji „Našu radost“ stavljaju na prvo mjesto!

Predškolsku ustanovu „Naša radost“ u Trebinju ove godine pohađaće 572 djece, što je zahvaljujući poboljšanju kvaliteta usluga 200 više nego 2019. godine, rekla je Srni direktor ove ustanove Janja Ćapin.

 

Ćapinova je navela da će od ove godine prvi put vrtić pohađati oko 250 mališana, dok je dvije godine zaredom više od 100 djece na listi čekanja, te je ukazala na potrebu proširenja kapaciteta.

„Imamo 22 vaspitno-obrazovne grupe, što je maksimum, a prošle godine smo zbog velike liste čekanja bili prinuđeni da pregradimo neke radne sobe da bismo obuhvatili što veći broj djece“, rekla je Ćapinova.

Ona je istakla da su roditelji sve svjesniji značaja pohađanja vrtića za djecu, te da su prepoznali i kvalitet rada i poboljšanje usluga, pa su im ukazali povjerenje.

Ćapinova je napomenula da je protekle godine u ovoj predškolskoj ustanovi urađen niz investicija koje su doprinijele poboljšanju uslova u kojima djeca borave.

„Rekonstruisane su radne sobe u objektu u naseljima Bregovi i Police, zamijenjen je dio stolarije, uveden video-nadzor, protivpožarni sistem, renovirana centralna kuhinja u objektu vrtića u naselju Bregovi i opremljena nasavremenijim profesionalnim aparatima“, navela je Ćapinova i dodala da su rekonstruisani i mokri čvorovi.

Ona je rekla da su za rad sa djecom, osim vaspitača, angažovani pedagozi, psiholog i logoped, a svi stručni saradnici su prošli edukacije za rad sa djecom koja imaju poteškoća u razvoju.

„U okviru objekta vrtića u naselju Gorica otvoren je centar za rani rast i razvoj, što je donacija Unicefa“, rekla je Ćapinova.

Ćapinova je napomenula da će sljedeće godine biti obilježeno 110 godina predškolstva u Trebinju, te da je Javna predškolska ustanova „Naša radost“ jedna od najstarijih predškolskih ustanova u Republici Srpskoj.

 

 

 

Izvor: SRNA

BONUS VIDEO

Slični članci

Večeras otvaranje retrospektivne izložbe „Vrijeme i uspjesi Prve književne komune Mostar 1970-1992“

Urednik

Mostar: U dvorištu škole pronađen kostur

Urednik

Dio boraca i dalje čeka jedinstveni mjesečni dodatak: Nakon rješenja slijede isplate

Urednik

Održana sjednica Gradskog savjeta

Urednik

Za djecu bez jednog ili oba roditelja Grad obezbijedio 27.000 KM

Urednik

Tehničko ili političko pitanje – šta će pokazati rezultati popisa stanovništva u Crnoj Gori?

Urednik

Ove godine u Srpskoj povećan broj turista za 10 odsto

Urednik

Ništa od 1.000 KM miminalca u FBiH, razgovori od 2025.

Urednik

Lana Pudar prošla u polufinale Evropskog prvenstva

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više