Tromeđa Vijesti

Šarenilo cvijeća privuklo veliki broj Dubrovčana u Uvalu

U organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika u Dubrovniku se od 8. do 10. aprila održava manifestacija „Dubrovnik Flower Market“, koja nudi bogat trodnevni program posvećen svijetu cvijeća i vrtlarstva.
U sklopu ove manifestacije održavaju se već tradicionalni sajmovi i prodaja cvijeća, danas na šetnici u Uvali Lapad od 10 do 18 sati, a u subotu u parku Luja Šoletića u Gružu od 7.30 do 16 sati. Ove godine na sajmu učestvuju Vrtlar d.o.o., CZR Josipovac, Ankora d.o.o., OPG Meštrić, Agrovrt Metković, Vrtni centar Valent, OPG Bagić, Proizvođač cvijeća i presadnica Mesić te OPG Varvir. Šetnjom kroz sajam cvijeća možete dobiti savjete i ideje o uređenju vlastitog biljnog kutka, vrta i okućnice.

Dani otvorenih vrata u cvjećarnicama za sve ljubitelje cvijeća i vrtlarstva s prigodnom ponudom, bogatim izborom sadnica cvijeća, povrća i začinskog bilja organizovani su u petak i subotu   u trgovinama Ankora d.o.o. u Zatonu i Gružu, Cvjećarnici Cvijet by Kike, Cvjećarnici Patrea te kućici Vrtlar na Pilama.

Osim tradicionalnog sajma cvijeća, ove godine program je obogaćen vođenom turom „Dubrovački đardini“ autorice Vesne Barišić, koja će ispričati kako su izgledali dubrovački đardini, što u tradiciji predstavlja ljuta naranča i šipak, odakle vihojle, ranunkule i bogiše u našim vrtovima. Kroz ovo vođenje i đir Pilama, prostorom koji i danas obilježava ulica Iza vrta, otkriti će se skrivene oaze zelenila unutar zidina, kao i nezaobilazne samostanske đardine, te pokušati osvijestiti značaj đardina u urbanizmu grada. Tematski razgled organizuje se besplatno za posjetitiocei građane u petak u 16 sati, u subotu u 14 sati ispred TIC-a Pile te u nedjelju u 10 sati uz obaveznu potvrdu dolaska do četvrtka, 7. travnja, do 12:00 sati, na e-mail: tic.pile@tzdubrovnik.hr ili br.tel: +38520312011.

Posljednjeg dana manifestacije, u nedjelju 10. aprila, organizovana je Radionica branja i pripremanja samoniklog bilja na Lopudu. Voditeljice radionice Jadranka Ničetić i Katija Živković vodiće Vas kroz berbu te pripremu i kušanje nabranog bilja u restoranu Mandrač na Lopudu. Cijena kotizacije iznosi 75 kn, a uključuje kavu, limunadu, komad torte, tiskanu brošuricu i radionicu pripreme jela od nabranoga bilja. Prevoz nije uključen. Učesnicima radionice je na raspolaganju redovna brodska linija za Lopud. Polazak broda nedjeljom je u 9.30 sati iz Luke Gruž, a povratak je u 18.20 sati s ostrva Lopuda. Mjesto okupljanja je na mulu u Gružu u 9 sati. Obavezna je prijava za sudjelovanje do petka, 8. travnja, do 18:00 sati, na e-mail: tic.pile@tzdubrovnik.hr ili br.tel: +38520312011.

 

Izvor: Dubrovački dnevnik

BONUS VIDEO

Slični članci

Vidak Maljević šampion Balkana

Urednik

Snažno nevrijeme napravilo štetu u Mostaru i Čapljini

Urednik

𝗡𝗼𝘃𝗮 𝘁𝗿𝗶 𝗱𝗿ž𝗮𝘃𝗻𝗮 𝗽𝗿𝘃𝗮𝗸𝗮 𝘇𝗮 Džudo klub Leotar – Stariji pioniri najbolja ekipa u državi

Urednik

Upozorenje na oluje širom regiona, meteolarm upaljen i za dio BiH

Urednik

Patrijarh Porfirije: Zajedničkim naporima da svima bude bolje

Urednik

Njegoševi dani u Herceg Novom

Urednik

Crveno svjetlo poskupljenju obuke za vozače

Urednik

Naprava sa tajmerom eksplodirala ispred Bolnice u Trebinju

Urednik

Svjetski dan bez automobila – Učinimo nešto dobro za našu planetu

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više