Hercegovina Naše priče Vijesti

Trebinjac Draško Savić briljirao na kvizu Potera

Ljubavlju prema kvizovima, visokim obrazovanjem i briljantnim znanjem Trebinjac Draško Savić uspio je doći do samog vrha na popularnom srbijanskom kvizu Potera, čime je izazvao divljenje kod svih svojih sugrađana, ali i brojnih gledaoca širom regiona.

Dvadesettrogodišnji mladić student je master studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a u ovom gradu kako je rekao i i provodi većinu svog vremena.

Na prijavu i provjeru svog znanja pred brojnom publikom ispred malih ekrana natjerala ga je upravo ljubav prema kvizovima koje, kako je rekao prati još od osnovne škole.

“Veliki sam ljubitelj ovakvih TV emisija. Već jednom sam učestvovao u sličnom kvizu, na Slagalici, gdje sam zabilježio solidan rezultat”, kazao je Savić za slušaoce Padrino radija.

Naveo je da je na kvizu Potera sa svojom ekipom zabilježio ako dobar rezultat, ali prije svega jedno odlično iskustvo.

“Kviz je osmišljen tako da imate dvije opcije, da uzmete sav novac ili ne osvojite ništa. Naša ekipa je pobjedila tragača, te smo osvojili novčanu nagradu u iznosu od oko 10.000 KM”, istakao je Savić.

Objasnio je da pri prijavi na kviz, prvo dobijete poziv na pismeno testiranje, gdje veoma mali broj ljudi prođe dalje, u fazu gdje se takmičenje snima.

“Što se tiče same pripreme, ne mogu reći da sam imao neki konkretan plan, više sam se oslonio na znanje skupljeno tokom života. Pitanja su bila mnogo teža na pripremnom testu nego u samoj emisiji koja se emitovala na TV-u. Takođe postoji velika razlika u pitanjima, s tim da variraju od sasvim laganih do nemogućih, za koje mislim da niko ne bi znao dati odgovore”, rekao je Savić za slušaoce Padrino radija.

Kako je naveo o trošenju nagrade je razmišljao, ali konkretnu odluku još nije donio, jer postoje brojne opcije kako bi potrošio znanjem zarađen novac.

Svima je preporučio da se ne ustručavaju, već da se prijave za učešće u sličnim kvizovima, jer je siguran da će prije svega biti bogatiji za još jedno lijepo iskustvo.

 

 

Ivana Kardum

HP, mart 2020.

BONUS VIDEO

Slični članci

Mostar: Uhapšen 47-godišnji muškarac za napastvovanje djevojčice

Urednik

Paprene cijene kupovne zimnice

Urednik

Jak zemljotres potresao Hercegovinu

Urednik

Pas otrovan u Trebinju, policija traga za počiniocem

Urednik

Za luksuzne stanove ne fali kupaca

Urednik

Falš med potiskuje domaći

Urednik

U trgovinama od ove sedmice jeftinije oko 60 artikala

Urednik

Danas sunčano i toplo vrijeme, temperatura do 28 stepeni

Urednik

Servisne informacije za ponedjeljak, 2. oktobar

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više