Vijesti

Trebinje intenzivira saradnju sa Petrovcem na Mlavi

Trebinje i Petrovac na Mlavi će ubuduće intenzivirati saradnju i razmijeniti iskustva u turizmu, učeći jedni od drugih kako se uspješnije baviti ovom privrednom granom.

Ovo je zaključeno u Trebinju, na zajedničkom sastanku turističkih radnika i predstavnika dvije lokalne zajednice, gdje su jedni drugim predstavili svoje potencijale i zajednički otkrivali mogućnosti budućeg djelovanja na sličnim projektima.

„Prijatelji iz Istočne Srbije iskazali su interes za saradnju sa Gradom Trebinjem i to na nedavno održanom Kongresu o ruralnom turizmu Vojvodine (Fruška gora), tako da su nam u ovoj posjeti predstavili zanimljiv projekat koji provode uz podršku Evropske investicione banke i Evropa Nostra-e, a tiče se kulturno-istorijskog naslijeđa odnosno vodenica i vodeničarstva i razvoja ovog vida ruralnog turizma u Istočnoj Srbiji“, pojasnio je Bojan Vučurević, načelnik Odjeljenja za turizam, zaštitu životne sredine i preduzetništvo Grada Trebinja.

On je istakao da je ova saradnja značajna i da bi je bilo dobro u budućnosti prebaciti i kroz formalni vid sa što više opština i gradova u Srbiji.

„Mi imamo najviše turista iz Srbije, ali i stanovnici Trebinja rado odlaze u Srbiju na odmor, tako da je najprirodnija stvar da unaprijedimo i zajednički osmislimo sradnju sa turističkim organizacijama širom naše bratske države”, dodaje Vučurević.

Sa njim se složila i Vedrana Lazarević, pomoćnik direktora Turističke organizacije  Petrovac na Mlavi i analitičar za razvoj turističkog proizvoda, koja je, kako kaže, po prvi put u Trebinju, ali je već stekla pravi turistički doživljaj.

„Mi smo u našoj opštini dobro pozicionirani na tržištu, jer imamo kulturno bogatstvo i samim tim nas posjećuje veliki broj turista, a prije nekoliko godina smo se uključili u razvijanje ruralnog turizma, što je takođe pun pogodak, pa bismo u tom smislu od trebinjskih kolega mogli naučiti nešto više o projektima poput vašeg “Putevima meda i vina” pa ih i mi primjenjivati u smislu promocije naših autohtonih proizvoda“, kazala je  Lazarević, dodavši da su ljudi u Petrovcu na Mlavi, poput Trebinjaca, čuveni po gostoprimstvu.

Turistička organizacija Petrovca na Mlavi je ovom prilikom predstavila sve svoje potencijale, među kojim je jedan od glavnih aduta i izvanredna hrana, a neke od specijaliteta su doinijeli sa sobom kako bi ih u Trebinju mogli probati.

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Boravišne takse napunile budžet Srpske za milion KM

Urednik

GKUD „Vladimir Gaćinović“ u posjeti Požarevcu

Urednik

Morska voda na crnogorskim kupalištima dobrog kvaliteta

Urednik

Dvije nagrade za trebinjski „Orkestar Titanik“

Urednik

Popovopoljski kukuruz klečak sačuvan u posljednji čas

Urednik

U Srpskoj rođene 24 bebe: Trebinje bogatije za jednog, a Nevesinje za pet novih stanovnika

Urednik

Prvi košarkaški kamp „Feel the Trebinje“

Urednik

Vukojevo novo hedonističko odredište u Trebinju

Urednik

Odlazeći američki ambasador oduševljen ljepotama Trebinja (VIDEO)

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više