Tromeđa

Najavljena blokada graničnog prelaza Debeli brijeg

Predstavnici lokalne zakonodavne i izvršne vlasti Herceg Novog će sa građanima u 11 časova u nedjelju blokirati Granični prelaz Debeli brijeg na pola sata, kako bi poslali poruku da Herceg Novi neće dozvoliti zatvaranje Bolnice u Meljinama, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Organizacija protesta sa ciljem blokiranja graničnih prelaza u slučaju da do 31. oktobra ne bude riješeno pitanja PZU „Opšta bolnica Meljine“ jedan je od zaključaka koji su jednoglasno podržani na desetoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Herceg Novi, a tiču se opstanka i funkcionisanja ove zdravstvene ustanove. Svi odbornički klubovi u lokalnom parlamentu su se početkom ove sedmice saglasili da organizuju blokadu upozorenja, koja će pokazati spremnost da se ne dozvoli zatvaranje Bolnice“, navodi se u saopštenju.

Opština i Skupština opštine Herceg Novi pozvali su građane Herceg Novog da dođu u što većem broju, kako bi se svi zajedno zauzeli za opstanak Bolnice i njeno hitno uvođenje u sistem javnog zdravstva.

„Organizovan je besplatan prevoz, a autobusi će polaziti sa tri lokacije: Bijela (Panorama) u 10.15 časova, Zelenika (kod luke) u 10.30 časova i Herceg Novi (glavna autobuska stanica) 10.30 časova. Najavljeno je obraćanje predsjednika Skupštine opštine Herceg Novi Ivana Otovića, predsjednika Opštine Herceg Novi Stevana Katića i u ime radnika Bolnice, predsjednice Sindikata Slavice Drobnjak“, zaključeno je u saopšenju.

 

Izvor: jadrannovi.me

BONUS VIDEO

Slični članci

Kod Nikšićanina pronađen arsenal oružja i municije

Urednik

Otkazan koncert Cece Ražnatović u Herceg Novom

Urednik

Na Jadranskoj obali počela sezona kupanja

Urednik

U Herceg Novom otvoren 55. Praznik mimoze

Urednik

Horor u Igalu: Radnik pogrebnog preduzeća skelet pronađen u stanu bacio na deponiju

Urednik

McDonald’s želi doći u Dubrovnik: Peripetije oko zemljišta odgađaju otvaranje

Urednik

Iz mora kod poznate plaže u Herceg Novom uklonjeno više bombi

Urednik

Halid, Ceca i Prljavo kazalište nastupaju na „Prazniku mimoze“ u Herceg Novom

Urednik

„Festa 2024. Dubrovnik” s raznovrsnim kulturnim programom

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više