Hercegovina Vijesti

U Nevesinju u dvije područne škole nastava počela onlajn

Učenici srednjih i osnovnih škola u Republici Srpskoj ponovo u školskim klupama – počelo je drugo polugodište u školskoj 2022/23. godini. Obezbijeđeni su svi materijalni uslovi za nesmetano odvijanje nastavnog procesa. U Nevesinju zbog velikog snježnog pokrivača i neraščišćenih putnih pravaca u dvije područne škole nastava je počela onlajn.

Zvono za početak drugog polugodišta izostalo je u dvije područne školama u mjestu Biograd i Bežđeđe u opštini Nevesinje. Za desetak učenika nastava je onlajn. U toku je raščišćavanje putne komunikacije, kako bi se što prije, redovan nastavni proces uspostavio.

– Mehanizacija je na terenu i vrši se čišćenje puteva te se očekujemo da će se već sutra i u tim područjima ići redovno na nastavu. Grijanje je uspostavljeno i već smo počeli grijati prostorije da bi jutros bilo toplo u svim školama –  istakla je Mara Šaran direktor OŠ „Risto Proroković“ Nevesinje.

Tople učionice su dočekale većinu učenika u Republici Srpskoj. Obezbijeđeni su svi materijalni uslovi za nesmetano odvijanje nastavnog proces, a Vlada je obezbjedila i dodatna sredstva za grijanje.

– Prije svega želim svim učenicima i zaposlenim da poželim srećan početak drugog polugodišta u cijeloj Republici Srpskoj. Grijanje je na zadovoljavajućem nivou i zahvalio bih se Ministarstvu koje je obezbijedilo dodatna sredstav na kraju prvog polugodišta, tako da nijedna škola nema problem – kaže Milorad Nadaždin predsjednik aktiva direktora osnovnih škola za regiju Istočne Hercegovine.

Nataša Cvijanović, pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje dodala je da je potrebno kontinuirano ulaganje.

Vrše se i pojačane policijske kontrole saobraćaja, s akcentom na brzinu, nepropisno parkirana vozila u zonama škola. Obratiće se pažnja i na sve druge prekršaje, koji mogu da ugroze bezbjednost učenika u saobraćaju.

 

 

Izvor: RTRS

BONUS VIDEO

Slični članci

Cunami ruši tursku obalu nakon zemljotresa

Urednik

„Moguće širenje energije od zemljotresa, ali ne treba paničiti“

Urednik

Nataša Bekvalac i Tanja Savić u Gradu Sunca

Urednik

Novi razorni zemljotres: U Turskoj zabilježen potres jačine 7,8 stepeni

Urednik

Odbijen zahtjev Unije poslodavaca Srpske za ukidanje minulog rada na najnižu platu

Urednik

Cijene nafte porasle nakon prošlosedmičnog pada

Urednik

Haotično veče u Budvi i Herceg Novom: Olujni vjetar oborio kran, nosio krovove, lomio rasvjetu i drveća

Urednik

Evo gdje se nalazi BiH na spisku zemalja svijeta prema broju pušača

Urednik

Trebinje: Bankarski službenik prebacivao novac klijenata članovima porodice

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više