Hercegovina Vijesti

U Nevesinju u dvije područne škole nastava počela onlajn

Učenici srednjih i osnovnih škola u Republici Srpskoj ponovo u školskim klupama – počelo je drugo polugodište u školskoj 2022/23. godini. Obezbijeđeni su svi materijalni uslovi za nesmetano odvijanje nastavnog procesa. U Nevesinju zbog velikog snježnog pokrivača i neraščišćenih putnih pravaca u dvije područne škole nastava je počela onlajn.

Zvono za početak drugog polugodišta izostalo je u dvije područne školama u mjestu Biograd i Bežđeđe u opštini Nevesinje. Za desetak učenika nastava je onlajn. U toku je raščišćavanje putne komunikacije, kako bi se što prije, redovan nastavni proces uspostavio.

– Mehanizacija je na terenu i vrši se čišćenje puteva te se očekujemo da će se već sutra i u tim područjima ići redovno na nastavu. Grijanje je uspostavljeno i već smo počeli grijati prostorije da bi jutros bilo toplo u svim školama –  istakla je Mara Šaran direktor OŠ „Risto Proroković“ Nevesinje.

Tople učionice su dočekale većinu učenika u Republici Srpskoj. Obezbijeđeni su svi materijalni uslovi za nesmetano odvijanje nastavnog proces, a Vlada je obezbjedila i dodatna sredstva za grijanje.

– Prije svega želim svim učenicima i zaposlenim da poželim srećan početak drugog polugodišta u cijeloj Republici Srpskoj. Grijanje je na zadovoljavajućem nivou i zahvalio bih se Ministarstvu koje je obezbijedilo dodatna sredstav na kraju prvog polugodišta, tako da nijedna škola nema problem – kaže Milorad Nadaždin predsjednik aktiva direktora osnovnih škola za regiju Istočne Hercegovine.

Nataša Cvijanović, pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje dodala je da je potrebno kontinuirano ulaganje.

Vrše se i pojačane policijske kontrole saobraćaja, s akcentom na brzinu, nepropisno parkirana vozila u zonama škola. Obratiće se pažnja i na sve druge prekršaje, koji mogu da ugroze bezbjednost učenika u saobraćaju.

 

 

Izvor: RTRS

BONUS VIDEO

Slični članci

Uvedeni novi srednjoškolski smjerovi u Trebinju

Urednik

Padaju cijene goriva: Nakon dizela pojeftinjuje i benzin

Urednik

U Srpskoj rođeno 18 beba: U Nevesinju dvije bebe

Urednik

“Građevinijada 2024” okupila preko 1.000 studenata u “Gradu Sunca”

Urednik

Gimnazijalac Vuk Јanković osvojio srebro na Matematičkoj olimpijadi BiH

Urednik

Gatačkim poljem cvjetaju “košute“

Urednik

Zajednički granični prelaz Zupci od 25. septembra

Urednik

Medija fest u Trebinju od 14. do 16. juna

Urednik

Noć muzeja obilježena širom BiH: Pogledajte kako je bilo u Banjaluci, Trebinju, Sarajevu, Brčkom… (FOTO)

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više