Vijesti

Vinu iz Trebinja bronzana medalja među 18.000 vina

 Na prestižnom londonskom ocjenjivanju vina „Decanter World Wine Awards 2024“, među 18.000 vina iz cijelog svijeta, „Podrum Bojanić“ iz Trebinja osvojio je sa svojom žilavkom bronzanu medalju.

Petočlani stručni žiri, sastavljen od poznatih svjetskih stručnjaka sa titulom master of wine, dodijelio je ovoj poznatoj hercegovačkoj sorti, otočenoj u Bojanićevim podrumima, vrlo visokih 87 bodova, a za osvajanje bronzane medalje je bilo potrebno 85.

„Naše vino žilavka se prvi put pojavljuje na ovako prestižnom takmičenju, pa je ova medalja dokaz kvaliteta, ali i dodatna motivacija za naš budući rad“, kaže Stevo Bojanić, jedan od vlasnika ove vinarije.

Kaže da su, u stvari, prvi put izašli na neko ocjenjivanje pa se ovolikom uspjehu nisu ni nadali, ali je on time i veći.

„Podrum Bojanić“ inače pravi pet vrsta vina: vranac, merlot, roze, šardone i žilavku, ali im definitivno najbolje prolaze hercegovačke autohtone sorte vranac i žilavka.

„Podrum Bojanić“ ima sopstvene vinograde na površini od oko dva hektara, na lokalitetu Pridvorci, u južnom dijelu Trebinja, gdje, osim vinarije, imaju i svoju degustacionu salu, pa primaju i veliki broj turista, a vina distribuišu širom BiH i u zemlje regiona.

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Vladan Arizanović opet u dresu Leotara: Srce me vuklo u Trebinje

Urednik

Muzička promenada za publiku u Gacku

Urednik

Monodrama „Nenapisana pisma“ na platou Muzeja Hercegovine u Trebinju

Urednik

Kameni most u novom sjaju — završeno pjeskarenje

Urednik

Iz Kulturno sportskog centra Gacko najavljuju: Vaterpolo spektakl na jezeru Vrba

Urednik

Brojni kulturno zabavni programi duž hercegnovske rivijere

Urednik

Na programu 149. Nevesinjske olimpijade 50 disciplina, uvećan nagradni fond

Urednik

Ponovo stižu tropske noći

Urednik

Treći Vidovdanski turnir u Batkovićima završen trijumfom ekipe Kafe EKS

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više