Vijesti

Vukojevo novo hedonističko odredište u Trebinju

 U vinogradima Zasad polje u Trebinju od ovog leta gosti će imati prilike da okruženi vinogradima uživaju vrhunske destilate i vina Podrumi Vukoje 1982 u novom lokalu Destilerija aperitivo bar & shop.

Reč je o moderno opremljenom multifunkcionalnom prostoru osmišljenom kao wine shop, bar i degustaciona sala za vrhunske proizvode ove poznate hercegovačke vinarije. Akcenat je na jedinstvenim destilatima, sortnim rakijama od grožđa, travarici i džinu, ali su u ponudi i sva vina Vukoje, uključujući mnoge arhivske berbe koje je praktično nemoguće nabaviti na drugim mestima.

vukoje zasad restoran 3934

– Ovo je potpuno nov koncept različit od Galerije Vukoje u kojoj se sve vrti oko vrhunske kuhinje i uparivanja hrane i vina. Ideja je da se u idiličnom ambijentu vinograda, svega nekoliko minuta od centra Trebinja, publici ponudi kompletan doživljaj naših proizvoda kroz vođene degustacije – kaže Radovan Vukoje, vlasnik vinarije.

Izvor

vukoje zasad restoran 4010

Za početak se tu uz vina i destilate nude tradicionalni suhomesnati proizvodi i sirevi, a uskoro će s radom krenuti i kuhinja. U klimatizovanom prostoru nalaze se šank i veliki sto za degustaciju, te nekoliko separea s udobnim kožnim garniturama, dok je prostrana bašta spremna da primi i do stotinak gostiju.

Na čašu se uz sve destilate nude i po tri bela i tri crvena vina, dok su sva ostala vina dostupna na bocu po izlaznoj, veleprodajnoj ceni. Za one koji požele da probaju još ponešto na policama su i vina nekoliko svetski renomiranih vinarija te selekcija probranih viskija.

vukoje zasad restoran 3982

– Gosti u ovim vrelim letnjim danima najviše interesovanja pokazuju za našu žilavku i belu Tribuniu, kupažu šardonea i dubrovačke malvasije, ali i sortnu rakiju Grozda muškat koja je nedavno osvojila zlatnu medalju na International Wine and Spirits Competition (IWSC) ocenjivanju u Londonu s visokih 98 poena, čime se svrstala među najbolje destilate koji su se ikada pojavili na ovom najuglednijem međunarodnom ocenjivanju alkoholnih pića – kaže Dejan Bošnjak, menadžer i domaćin u ovom prostoru koji je već sada postao novo odredište istinskih hedonista i poštovalaca svih proizvoda Podrumi Vukoje 1982.

Izvor: Vino.rs

BONUS VIDEO

Slični članci

Druga faza radova na izgradnji Duhovnog centra u Mrkonjićima: Kompleks obišao gradonačelnik Ćurić

Urednik

Bista Nikole Tesle poklon svom Trebinju

Urednik

Veliki uspjeh Teodore Govedarice iz Gacka na 31. takmičenju muzičkih škola u Banjaluci

Urednik

Pet medalja za selekciju maslinovih ulja Vukoje u Njujorku

Urednik

Gacko: Očekuje se za pet odsto veći otkup mlijeka

Urednik

„Vanbračna komedija“ u Trebinju

Urednik

Bileća u duhu solidarnosti: Donacija brašna za 300 domaćinstava

Urednik

Za maslinovo ulje iz Tvrdoša zlatna medalja u Njujorku

Urednik

Novi podsticaji za nezaposlene

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više