Vijesti

Vukojevo novo hedonističko odredište u Trebinju

 U vinogradima Zasad polje u Trebinju od ovog leta gosti će imati prilike da okruženi vinogradima uživaju vrhunske destilate i vina Podrumi Vukoje 1982 u novom lokalu Destilerija aperitivo bar & shop.

Reč je o moderno opremljenom multifunkcionalnom prostoru osmišljenom kao wine shop, bar i degustaciona sala za vrhunske proizvode ove poznate hercegovačke vinarije. Akcenat je na jedinstvenim destilatima, sortnim rakijama od grožđa, travarici i džinu, ali su u ponudi i sva vina Vukoje, uključujući mnoge arhivske berbe koje je praktično nemoguće nabaviti na drugim mestima.

vukoje zasad restoran 3934

– Ovo je potpuno nov koncept različit od Galerije Vukoje u kojoj se sve vrti oko vrhunske kuhinje i uparivanja hrane i vina. Ideja je da se u idiličnom ambijentu vinograda, svega nekoliko minuta od centra Trebinja, publici ponudi kompletan doživljaj naših proizvoda kroz vođene degustacije – kaže Radovan Vukoje, vlasnik vinarije.

Izvor

vukoje zasad restoran 4010

Za početak se tu uz vina i destilate nude tradicionalni suhomesnati proizvodi i sirevi, a uskoro će s radom krenuti i kuhinja. U klimatizovanom prostoru nalaze se šank i veliki sto za degustaciju, te nekoliko separea s udobnim kožnim garniturama, dok je prostrana bašta spremna da primi i do stotinak gostiju.

Na čašu se uz sve destilate nude i po tri bela i tri crvena vina, dok su sva ostala vina dostupna na bocu po izlaznoj, veleprodajnoj ceni. Za one koji požele da probaju još ponešto na policama su i vina nekoliko svetski renomiranih vinarija te selekcija probranih viskija.

vukoje zasad restoran 3982

– Gosti u ovim vrelim letnjim danima najviše interesovanja pokazuju za našu žilavku i belu Tribuniu, kupažu šardonea i dubrovačke malvasije, ali i sortnu rakiju Grozda muškat koja je nedavno osvojila zlatnu medalju na International Wine and Spirits Competition (IWSC) ocenjivanju u Londonu s visokih 98 poena, čime se svrstala među najbolje destilate koji su se ikada pojavili na ovom najuglednijem međunarodnom ocenjivanju alkoholnih pića – kaže Dejan Bošnjak, menadžer i domaćin u ovom prostoru koji je već sada postao novo odredište istinskih hedonista i poštovalaca svih proizvoda Podrumi Vukoje 1982.

Izvor: Vino.rs

BONUS VIDEO

Slični članci

TCL televizor na 24 rate u Supernovoj uz 5 godina garancije

Urednik

Bilećani najbolji na pozorišnom festivalu

Urednik

Džudisti kluba „Leotar“ uspješni na „Trofeju Nikšića“

Urednik

Sjajan nastup Džiu-džicu kluba “Leotar” na 12. Međunarodnom turniru u Istočnom Sarajevu!

Urednik

Šta u Hercegovini znači riječ „kastig“? Nešto što se osjeti, a ne govori se

Urednik

Nova procedura u liječenju bolesti srca i krvnih sudova u Foči

Urednik

U Bileći uskoro prestaju restrikcije vode

Urednik

TE Gacko prebacila umanjeni ovogodišnji plan proizvodnje

Urednik

Otvaranje spomenika za stradale borce trebinjskog naselja Gorice

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više