Magazin

Kako spriječiti neprijatan miris luka u kuhinji

Luk je neizostavan u mnogim jelima i daje im prepoznatljivu aromu, ali njegov miris zna da bude neprijatan i zato često odustajemo od prženja i dinstanja ove sjajne namirnice.

Srećom, postoji jednostavan trik koji pomaže da miris ne preplavi kuću, a luk ostane sočan i ukusan.

Tajna je u sodi bikarboni i malo šećera, koje dodate seckanom luku tokom dinstanja. Soda bikarbona ublažava oslobađanje sumpora – glavnog krivca za neprijatan miris i daje luku prijatnu gustinu, dok šećer poboljšava njegovu slatkoću i svežinu.

Za još bolje rezultate, operite luk hladnom vodom pre seckanja da smanjite peckanje očiju, a možete i kratko da ga propržite na malo maslinovog ulja sa nekoliko kapi limuna.


Limun dodatno neutralizuje miris i čak može da obogati aromu.

Uz ove jednostavne trikove, kuhinja ostaje mirisna, a luk sočan i savršeno pripremljen za vaša omiljena jela.

Izvor: Naxi.rs

BONUS VIDEO

Slični članci

Čuvena astrološkinja Tamara Globa otkrila: Dva znaka u novembru čekaju velika sreća i ljubav!

Urednik

Četiri savjeta i vaša kuća će izgledati kao iz kataloga

Urednik

Za četiri znaka 10. novembra stiže finansijski procvat

Urednik

Ovo je savršeno vreme za brak prema istraživanjima

Urednik

Četiri čaja koja možemo piti prije spavanja za bolji san

Urednik

Nedjeljni horoskop od 27. oktobra do 2. novembra

Urednik

Šta je japanska tehnika ispijanja vode?

Urednik

Život može da nam bude sjajan ako pet stvari stavimo na prvo mjesto!

Urednik

Stiže retrogradni Merkur u Strijelcu: Donosi ludilo, posebno za četiri znaka

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više