Garlik gastro pab je juče na oduševljenje brojnih ljubitelja dobrog zalogaja i opuštene atmosfere nastavio sa radom, poslije ljetne pauze. Dobro poznati gastro kutak svim Trebinjcima i posjetiocima grada vratio se sa osvježenim menijem i enterijerom.
Na poziv naših prijatelja i poslovnih partnera imali smo zadovoljstvo da degustiramo novi meni, koji je sačuvao svoju prijašnju prepoznatljivost i orginalnost, ali je donio i neke novitete koji neće ostaviti ravnodušnim sve zaljubljenike u kvalitetnu hranu pripremljenu s ljubavlju na inovativan način.
Ono što će svima koji su željno očekivali otvaranje Garlika odmah pasti u oči na novom meniju u kategoriji doručka je Garlik tortilja i opcija Vege jaja sa avokadom. S toga je logično bilo da budu naš izbor, jer smo poranili da radni dan okrijepimo uz nešto novo i kvalitetno. Na našem izboru se još našla dobro poznata piletina u tortilji, ali i stari znanac Garlik doručak.
Garlik tortilja je bliski rođak Cubano sendviča sa drpanom prasetinom, u kome i dalje možete uživati u reotvorenom pabu, ali novitet na meniju donosi slow cook verziju drpane prasetine pripremljene u tortilji obloženom sirom, grilovanom, uz dodatak povrća i provjerenog Garlik sosa. Inovativnost i trud u kuhinji, uz kvalitetne sastojke obrađene na najbolji način daju novom jelu najbolju ocjenu i definitivan liderski status u kategoriji doručka.
Novitet koji je u skladu sa kulinarskim trendovima, jaja na tostu sa avokadom donose svježinu i neobičan spoj najpopularnije namirnice kada je doručak u pitanju sa, po mnogima, najneobičnijom voćkom na svijetu – što je titula sa kojom avokado povezuju brojni kulinarski stručnjaci. Avokado kao jedna od najzdravijih namirnica u kombinaciji sa jajima čini odličan izbor za jutarnje energetsko okrepljenje.
Provjerena tortilja sa piletinom uz dodatak ukusnih kropmirića, jedan od naših izbora, donosi prepoznatljiv ukus sa pređašnjeg Garlik menija. Moramo istaći i cjenovnu pristupačnost svih jela, kako u opciji doručka, tako i ostalih jela sa menija.
Garlik doručak na novom meniju donosi detalj iz kuhinja starih vremena, jer ćete uz dobro poznate vrhunske grilovane kobasice sa sirom, grilovanu slaninu, pečurke i jaja biti posluženi i uštipcima (priganicama) sa tikvicama, koje će vas svojim ukusom vratiti u kuhinju vaših baka.
S obzirom da je bilo vrijeme doručka, nismo uspjeli isprobati više ukusnih specijaliteta, a u Garliku će te ponovo pronaći najbolji izbor pasti i rižota, bifteke i druga jela po narudžbi pripremljena od mesa, uz novitete dimljenu vješalicu u kajmaku i rebarca sa roštilja. Sa roštilja u vaše tanjire po izboru stižu i dobro poznata marinirana krilca, uz izbor različitih sosova, kobasice, ljute i pomenute sa sirom, rolovane u slanini kao i miks izabranih kobasica.
Burgeri su svakako jedan od zaštitnih znakova Garlik gastro paba, a što se tiče onih pripremljenih od vrhunskog junećeg mesa na meniju vas očekuju uz standardni burger i opcije Garlik crispy bacon i Cheesburger, te sada već dobro poznati Garlik vege burger.
Nećete se pokajati ni ako se odlučite za neku od obrok salata, bilo da je opcija cezar, tuna ili biftek verzija.
Sve u svemu, reotvoreni Garlik i njegovo ljubazno osoblje čeka na vas uz nove i one provjerene gastro specijalitete, a tu su za vas i u trenucima relaksacije i opuštanja uz kafu i osvježenje u ovom hedonističkom kutku Trebinja.
/sponzorisana objava/
Padrino, novembar 2022.