Magazin

Baterija na telefonu vam se brzo prazni – Ovo su glavni razlozi

Nerijetko se dešava da se baterija na mobilnom telefonu brzo prazni, zbog čega je neophodno obratiti pažnju na tri razloga.

1. Jako osvjetljenje ekrana

Jako osvjetljenje ekrana je jedan od najočiglednijih uzroka brzog pražnjenja baterije. Dakle, da bi vam baterija duže potrajala, trebalo bi da smanjite osvjetljenje ekrana, a pomoći će i ako odaberete tamni (štedljivi) način rada.

Takođe možete podesiti osvjetljenje svog telefona tako da se prilagodi vanjskom svjetlu. To će mu omogućiti da potamni u okruženjima sa slabim osvjetljenjem i posvijetli u okruženjima s puno svjetla.

2. Pozadinske aplikacije

Pozadinske aplikacije u suštini funkcionišu čak i kada ih aktivno ne koristite. Neke od njih su VPN, antivirus aplikacije, aplikacije za zdravlje i kalendar. Te aplikacije nadziru ili kontrolišu određene aspekte vašeg telefona bez vaše intervencije, što, iako je zgodno, značajno troši vašu bateriju, piše Make yse of.

Takođe, vjerovatno vam nije potreban velik broj ovih aplikacija koje rade konstantno u pozadini. U podešavanjima svog uređaja možete pronaći opciju optimizovanja baterije koja će, ako je aktivirana, zatvoriti sve nepotrebne pozadinske aplikacije. Zahvaljujući toj opciji, baterija bi mogla da vam potraje znatno duže.

3. Stalno ste onlajn

Ako su vam stalno uključeni mobilni podaci ili WiFi, to će sigurno uticati i na trajanje baterije jer ćete stalno primati obavještenja, pozadinska ažuriranja i još mnogo toga kada vam to nije neophodno. Kada idete na spavanje, poželjno je da isključite WiFi i mobilne podatke, a možete da odaberete i način rada u avionu (airplane mode).

 

 

Izvor: Glas Srpske 

BONUS VIDEO

Slični članci

Ne igrajte se sa njima: Ovi znakovi ne praštaju prevaru

Urednik

Pojačajte imunitet: Evo pomoću kojih namirnica možete da podignite nivo vitamina D u organizmu

Urednik

Stručnjaci predlažu: Ovo je 6 stvari koje biste trebali izbaciti iz kuće

Urednik

Šta je to što svaki znak Zodijaka baca u pesimizam i depresiju?

Urednik

Imate alergije? Ovih sedam savjeta za čišćenje kuće može vam pomoći

Urednik

Zodijak otrkiva koliko vam je „stara duša“: Ko je poput tinejdžera, a kome je duša starija od tela?

Urednik

Bikovima se danas savetuje da ne donose ishitrene obluke; Vage obuzete nedoumicama i brigom; Lavovi pod presijom!

Urednik

Dovoljno je pola sata: Evo kako popodnevna dremka pomaže organizmu

Urednik

Nedjeljni horoskop od 20. do 26. marta

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više