Recept za čizkejk koji danas predstavljamo verovatno je jedan od najjednostavnijih, ali istovremeno i najukusnijih koje možete da pronađete na internetu.
Sastojci:
Za koru:
300 g mlevenog keksa
pola margarina
100 ml biljnog mleka (kokosovo ili bademovo)
Fil:
500 ml slatke pavlake
400 g neslanog sira
200 g šećera u prahu
Voćni preliv:
500 g voća po izboru kupine, maline, borovnice)
5 kašika šećera
kesica želatina
100 ml vode
Priprema:
Stavite voće da se kuva sa šećerom, a za to vreme napravite koru. Rukom umesite keks, margarin i mleko, pa napravite okruglu podlogu. Napravite fil tako što ćete umutiti hladnu slatku pavlaku, dodati sir i šećer u prahu i nakon toga sve sjediniti mikserom. Fil je potrebno da stavite preko pripremljene kore, a najbolje bi bilo da imate kalup za torte u obliku kruga.
Kad napravite koru i fil, voće će verovatno biti već kuvano. Prohladite ga, pa umutite mikserom. Dodajte želatin prokuvan po uputstvu, sjedinite sa voćem i prelijte preko fila.
PRIJATNO!
Izvor: Naxi.rs