Magazin

Greška koju mnogi rade: Evo zašto ne smijete ostaviti punjač u utičnici

Jeste li među onima koji uključe punjač u utičnicu i tako ga ostavite i nakon što vam se uređaj napuni pa nekad tako zna stajati i danima? U nastavku pročitajte zašto to ne biste trebali raditi i kakve negativne učinke ta greška može imati.

Mayer s companies tvrtka za grijanje, klimatizaciju, vodoinstalacije i elektroinstalaciju, upozorava na tri negativne strane ostavljanja punjača u utičnici na dulje vrijeme.

Opasnost od požara

Jedna od najvećih opasnosti ostavljanja punjača telefona uključenog u struju je opasnost od požara. Ako se vaš punjač pregrije, moglo bi se nešto zapaliti. Ovo je posebno opasno ako ostavite punjač uključen preko noći, jer možda nećete biti u blizini da primijetite požar.

Visoki računi za struju

Još jedna loša strana ostavljanja punjača telefona uključenog u struju jest to što može povećati vaše račune za struju. Čak i kada vaš telefon nije spojen na punjač, sam punjač i dalje troši energiju. Dakle, ako ga ostavite uključenog cijelo vrijeme, mogli biste uzalud potrošiti mnogo novca na račun za struju.

Troši energiju

Ne samo da ostavljanje punjača telefona uključenog povećava vaše račune za struju, već i gubi energiju. Kada ostavite punjač uključen, čak i ako telefon nije spojen na njega, punjač i dalje koristi napajanje iz utičnice. To znači da sva ta potrošena energija odlazi na grijanje vašeg doma i čini zrak još zagađenijim.

 

 

Izvor: Glas Srpske

BONUS VIDEO

Slični članci

Ko je Teya Dora, predstavnica Srbije na Evroviziji

Urednik

Ovi znakovi imaju najviše partnera prije nego što se skrase

Urednik

Mjesečni horoskop za mart

Urednik

Ovu su finalisti „Pesme za Evroviziju“

Urednik

Jutarnja navika koju svi imaju najopasnija je za zdravlje žene

Urednik

Stalno ste umorni? Evo razloga zašto, jedan je bar lako riješiti

Urednik

Otkrivamo najbolji ljubavni savjet za svaki horoskopski znak!

Urednik

Ovi znakovi će se do kraja godine obogatiti, evo i kako

Urednik

Ovo su tri najnepristojnija horoskopska znaka

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više