Sočne i brze kocke sa makom i jabukama s jednostavnim i svima lako dostupnim sastojcima će vas oduševiti.
Sastojci:
100 g brašna
200 g maka
130 g šećera
5 jaja
200 ml mleka
100 ml ulja
3-4 jabuke
1 prašak za pecivo
ekstrakt ili vanilin šećer
glazura:
200 g čokolade za kuvanje
60 g maslaca
2 kašike mleka
Priprema:
Prokuvajte mleko i dodajte mak da se natopi. Odvojte belanca od žumanaca i umutite čvrst sneg. Žumanca umutite sa šećerom, pa dodajte ostale sastojke. Sve sjedinite i na kraju špatulom umešajte sneg od belanaca. Izlijte u kalup srednje veličine i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Proverite čačkalicom da li je gotovo. Kada se kolač ohladi napravite glazuru. Sve zajedno otopite na laganoj vatri, pa ostavite oko deset minuta da se ohladi, pa prelijte kolač. Stavite u frižider minimum pola sata da se kolač stegne.
Izvor: Nezavisne