Magazin

Savršena torta sa keksom i malinama

Za srećan polazak u školu pripremite deci ovu fantastičnu, kremastu tortu koju će obožavati cijela porodica.

Sastojci:

300 g mlevenog keksa

100 g maslaca (otopljenog)

500 g svežih malina

200 g krem sira

200 ml pavlake za šlag

100 g šećera u prahu

1 kašičica ekstrakta vanile

10 g želatina
50 ml vode

Priprema:

U posudi pomešajte mleveni keks i otopljeni maslac dok smesa ne postane kompaktna. Utisnite smesu u dno kalupa za tortu prečnika oko 24 cm, formirajući ravnomernu koru. Stavite u frižider da se stegne dok pripremate fil. U drugoj posudi, pomešajte krem sir, pavlaku za šlag, šećer u prahu i ekstrakt vanile. Mikserom umutite dok smesa ne postane glatka i kremasta. Želatin potopite u 50 ml vode i ostavite da nabubri, zatim ga lagano zagrejte na niskoj temperaturi dok se potpuno ne otopi. Dodajte ga u fil i dobro promešajte.


U smesu dodajte polovinu malina i pažljivo promešajte, a zatim prelijte fil preko kore od keksa. Poravnajte površinu i na vrh poređajte preostale maline. Tortu stavite u frižider da se hladi najmanje 4 sata, a najbolje preko noći, kako bi se dobro stegnula. Pre služenja, tortu pažljivo izvadite iz kalupa i dekorišite po želji.

PRIJATNO!

Izvor: Naxi.rs

BONUS VIDEO

Slični članci

Vaskršnji vikend horoskop: Čije će emocije buknuti, a ko treba da kupi srećku

Urednik

Šta treba da uradite sa čuvarkućom od prošle godine?

Urednik

Maslačak je simbol proljeća i izvor zdravlja!

Urednik

Kako bez napora očistiti rešetke iz rerne? Jednostavan trik koji zaista funkcioniše

Urednik

Ljeto donosi drastične promjene za ova tri znaka

Urednik

Kada se farbaju jaja po tradiciji: Na Veliki četvrtak ili Veliki petak

Urednik

Moć prirode: Ovo voće je sjajan saveznik zdravog srca!

Urednik

Ovog znaka čeka 20 godina sreće: Imaće uspjeh na svim poljima

Urednik

Kako uzgojiti najsočniji paradajz ovog ljeta

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više