Magazin

Stručnjaci otkrili treba li ispirati meso prije kuvanja

Mnogi ljudi se drže nekog nepisanog pravila, pa prije pripreme meso uvijek isperu pod mlazom vode, ali postavlja se pitanje da li je to uopšte potreban korak?

Meso može sadržavati razne bakterije i viruse, a to je jedan od glavnih razloga zašto ga ljudi ispiraju. U nekim zemljama čak koriste i kiseline poput limuna ili sirćeta, prenosi Healthline.

Razna istraživanja i laboratorijske provjere pokazala su da pranje sirovog mesa običnom vodom iz slavine nije efikasno u uklanjanju bakterija i zapravo može nanijeti više štete nego koristi jer se šire patogeni virusi na radnu površinu, pa tako i na druge namirnice.

Ali ispiranje kiselinom poput limuna i alkoholnog sirćeta može smanjiti broj bakterija, pa bi bilo dobro da počnete s ovom praksom, ako već niste.

Ipak, uz samo ispiranje važno je još nekoliko stvari – dobro očistite radne površine, nemojte ostavljati druge namirnice u blizini sudopere gdje ćete ispirati meso i obavezno ga pecite na visokoj temperaturi do kraja.

 

 

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Stigao retrogradni Merkur i haos za četiri znaka horoskopa

Urednik

Zašto ne bismo trebali ostatke hrane čuvati u alumijumskoj foliji

Urednik

Pet savjeta za energičan i uspešan početak radne nedelje

Urednik

Sunce je ušlo u Strijelca, a sreća u život tri znaka

Urednik

Greške zbog kojih radijatori slabije griju, a računi rastu

Urednik

Konzumacija orašastih plodova povezana je sa manjim rizikom od demencije

Urednik

Nedjeljni horoskop od 25. novembra do 1. decembra

Urednik

Devet najznačajnijih odluka koje možete da donesete u životu

Urednik

Najjeftinija zemlja na svijetu? Za tri marke možete jesti i piti cijeli dan

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više