Magazin

Studija duga 17 godina otkrila koji je najstresniji posao na svijetu

Gotovo da nema posla koji s vremena na vrijeme nije stresan, a u dugotrajnom istraživanju znanstvenici su otkrili koji je posao najstresniji.

Burzovni mešetar, vozač autobusa, odgajatelj u vrtiću, pilot, liječnik, sve su to poslovi za koje smo mogli zamisliti da zauzimaju prvo mjesto na listi najstresnijih poslova na svijetu. No najstresniji na svijetu je konobarski posao, tako barem tvrdi studija Južnog medicinskog sveučilišta u Kini.

Na prvu bi to moglo biti pomalo začuđujuće, jer je to posao s manje odgovornosti od, primjerice, pilota. Ali ako bolje razmislite, rezultat studije čini se uvjerljivim. Konobari su tijekom radnog vremena stalno pod psihičkim i fizičkim pritiskom, a faktor stresa je iznimno visok.

Zauzvrat doživljavaju malo uvažavanja i, kao da to nije dovoljno, posao je vrlo nefleksibilan. Konačno, za razliku od primjerice liječnika, konobari nisu nagrađeni dobrom plaćom i priznanjem. Znanstvenici su također otkrili da stres uzrokuje mnogo češće posezanje za cigaretama i alkoholom među konobarima. Dugoročna studija provodila se 17 godina s ukupno 136.000 sudionika.

Konobar ste? Smatrate da radite najstresniji posao na svijetu?

 

 

Izvor: Buka

BONUS VIDEO

Slični članci

Ova tri horoskopska znaka se najbolje ljube

Urednik

Bioskopski hit „oživio“ pjesmu iz 2004. godine

Urednik

Najčešće mane horoskopskih znakova

Urednik

Zbog ovoga ćete odmah prestati da pakujete hranu u prazne kutije od sladoleda

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa do 20. februara

Urednik

Otkrijte šta kom horoskopskom znaku smeta i šta ne vole

Urednik

Greška koju prave mnogi vozači uništava motor

Urednik

Veliki nedeljni horoskop za period od 19. do 25. februara

Urednik

Kada je najbolji trenutak za rezervaciju smještaja za ljetovanje?

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više