Magazin

Tri sastojka za pravu leskovačku pljeskavicu

Svi kažu da je leskovački roštilj najbolji u Srbiji, a evo kako da ga napravite kod kuće.

Sastojci:

Potrebno je juneće meso, i to od prednjih delova, takozvani prednji čerek, dijelovi vrata, plećke, potplećke, pafloka sa dodatkom određenog procenta loja, ali ne bilo kog loja, već bubrežnog.

Procenat soli je dva odsto od ukupne količine mesa koje se priprema.

Priprema:

Melje se prvo na krupnoj šajbni, desetka ili dvanaestica, pa se samljeveno meso odlaže najmanje od 12 do 24 časa na temperaturi od nule do četiri stepena. Zatim slijedi još jedno mljevenje na sitnijoj šajbni. Kada se samelje i umijesi, meso se ostavi da odstoji oko sat vremena.

Prava leskovačka pljeskavica je težine od 180 do 200 grama i nije bez luka. Luk je bitan jer daje specifičan šmek i ukus pljeskavici.

Luk nije ispržen niti ispečen, već samo omekšan. Pljeskavica se peče šest minuta na temperaturi od 160 stepeni. Ranije se pekla i do 12 minuta, jer je meso bilo „silnije“.

Savjet:

Ovakva pljeskavica se jede uglavnom sa lukom i tucanom paprikom!

Prijatno!

 

Izvor: Večernje novosti

BONUS VIDEO

Slični članci

Stigao retrogradni Merkur i haos za četiri znaka horoskopa

Urednik

Zašto ne bismo trebali ostatke hrane čuvati u alumijumskoj foliji

Urednik

Pet savjeta za energičan i uspešan početak radne nedelje

Urednik

Sunce je ušlo u Strijelca, a sreća u život tri znaka

Urednik

Greške zbog kojih radijatori slabije griju, a računi rastu

Urednik

Konzumacija orašastih plodova povezana je sa manjim rizikom od demencije

Urednik

Nedjeljni horoskop od 25. novembra do 1. decembra

Urednik

Devet najznačajnijih odluka koje možete da donesete u životu

Urednik

Najjeftinija zemlja na svijetu? Za tri marke možete jesti i piti cijeli dan

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više