Magazin

Trik sa čačkalicom: Kako da ulje ostane svježe tokom prženja?

Trik sa čačkalicom: Kako da ulje ostane svježe tokom prženja?

Prženje hrane, bilo da ste iskusna domaćica ili početnik u kuhinji, ponekad može da bude pravi izazov. Dva najčešća problema koja se javljaju odnose se na trenutak procene da li je ulje dovoljno zagrejano i kako sprečiti da ulje potamni tokom prženja. Iako deluje kao da su to sitnice, ovi problemi mogu da utiču na ukus i kvalitet pripremljenih jela. Srećom, postoji jednostavan trik koji rešava oba problema – potrebna vam je samo čačkalica.

Kako proveriti da li je ulje spremno za prženje?

Umesto da nagađate da li je ulje dovoljno zagrejano, koristite čačkalicu. Stavite vrh čačkalice u ulje – ako se oko nje formiraju sitni mehurići, ulje je spremno za prženje. Ova metoda će vam pomoći da svaki put postignete savršene rezultate.


Sprečavanje potamnjivanja ulja

Tokom prženja u dubokom ulju, višak brašna ili mrvica iz hrane često uzrokuje da ulje brzo potamni. To može narušiti ukus i izgled jela. Jednostavan trik je da dodate čačkalicu u ulje. Ako čačkalica potamni, zamenite je novom – ulje će ostati sveže, a vaša jela ukusna i privlačna.


Kako da smanjite neprijatan miris tokom prženja?

Prženje ribe često stvara neprijatan miris u kuhinji. Da biste ga smanjili, pre početka prženja dodajte nekoliko čačkalica u ulje. One će pomoći u neutralisanju mirisa ribe i učiniti vašu kuhinju prijatnijom za boravak.

Izvor: Naxi.rs

BONUS VIDEO

Slični članci

Šta nam sprema retrogradni Mars u Lavu za sam kraj godine?

Urednik

Šta se desi ako se sedam dana tuširamo hladnom vodom

Urednik

Ova dva znaka su predodređena da privuku veliko bogatstvo u 2025. godini

Urednik

Stručnjaci upozoravaju: Biljna mlijeka mogu biti štetna

Urednik

Idealno vrijeme za jutarnju kafu: Evo kada najbolje utiče na organizam

Urednik

Nedjeljni horoskop od 23. do 29. decembra

Urednik

Kad koristimo glatko, a kad oštro brašno?

Urednik

Tajne superiornog uma: 11 karakteristika ljudi koji drugačije razmišljaju

Urednik

Januar će biti idealan mjesec za tri horoskopska znaka

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više