Magazin

Trik sa čačkalicom: Kako da ulje ostane svježe tokom prženja?

Trik sa čačkalicom: Kako da ulje ostane svježe tokom prženja?

Prženje hrane, bilo da ste iskusna domaćica ili početnik u kuhinji, ponekad može da bude pravi izazov. Dva najčešća problema koja se javljaju odnose se na trenutak procene da li je ulje dovoljno zagrejano i kako sprečiti da ulje potamni tokom prženja. Iako deluje kao da su to sitnice, ovi problemi mogu da utiču na ukus i kvalitet pripremljenih jela. Srećom, postoji jednostavan trik koji rešava oba problema – potrebna vam je samo čačkalica.

Kako proveriti da li je ulje spremno za prženje?

Umesto da nagađate da li je ulje dovoljno zagrejano, koristite čačkalicu. Stavite vrh čačkalice u ulje – ako se oko nje formiraju sitni mehurići, ulje je spremno za prženje. Ova metoda će vam pomoći da svaki put postignete savršene rezultate.


Sprečavanje potamnjivanja ulja

Tokom prženja u dubokom ulju, višak brašna ili mrvica iz hrane često uzrokuje da ulje brzo potamni. To može narušiti ukus i izgled jela. Jednostavan trik je da dodate čačkalicu u ulje. Ako čačkalica potamni, zamenite je novom – ulje će ostati sveže, a vaša jela ukusna i privlačna.


Kako da smanjite neprijatan miris tokom prženja?

Prženje ribe često stvara neprijatan miris u kuhinji. Da biste ga smanjili, pre početka prženja dodajte nekoliko čačkalica u ulje. One će pomoći u neutralisanju mirisa ribe i učiniti vašu kuhinju prijatnijom za boravak.

Izvor: Naxi.rs

BONUS VIDEO

Slični članci

Šta vas čeka u drugoj polovini februara?

Urednik

Prestaje proizvodnja jednog od najatraktivnijih karavana

Urednik

Sušenje veša u zatvorenom prostoru nosi potencijalne rizike po zdravlje!

Urednik

Idealni pokloni za Valentinovo za svaki horoskopski znak

Urednik

Održavanje dušeka: Koliko često treba da ih usisavamo?

Urednik

Ovo je najzdravija voćka koju možete pojesti

Urednik

Dva horoskopska znaka će uživati tokom 2025. godine: Dolaze im samo dobre promjene

Urednik

Očistite podove bez hemikalija: Dodajte ovaj začin u vodu

Urednik

Naučnici otkrili kako možete da spriječite pojavu sijedih

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više