Magazin

Trikovi pomoću kojih ćete brzo osušiti veš tokom hladnih zimskih dana

Tokom hladnih zimskih dana sušenje veša je veliki izazov za sve, posebno, ako su u pitanju deblji komadi odjeće.

Postoje načini da se veš brže osuši, a vi mu u tome možete itekako pomoći.

Kada je mašina završila cijeli pogram pranja i vrijeme je za vađenje veša, uzmite i uključite mašinu još jednom samo na centrifugu. Time će se veš dodatno ocijediti i izaći će iz mašine mnogo manje mokar nego kada se cijedi samo tokom pranja.

Ne pretrpavajte sušilicu

Kada izvadite veš iz jedne mašine rasporedite ga na bar dvije sušilice. Između stvari ostavite dovoljno mjesta kako bi vazduh mogao nesmetano da cirkuliše. Ukoliko imate mogućnost ostavite i malo odškrinut prozor, jer će tako postojati još bolja provjetrenost i neće se stvarati vlaga i kondenzacija u kući ili stanu.

Peglajte polusuh veš

Veš se najbolje pegla kada nije presušen. Zato je najbolje da ga skinete da sušilice dok je još uvijek malo vlažan. Osim što ćete ga lakše ispeglati, takođe ćete skratiti proces sušenja, jer vruća ploča pegle uklanja vlagu iz tkanine, pa će veš dok ga ispeglate biti potpuno suh.

Iskoristite sunčeve zrake

Bez obzira koliko je napolju hladno, ukoliko ima sunca iznesite sušilicu na kratko napolje. Ostavite sat, dva, koliko ima sunca, a onda ga unesite unutra. Iako se može desiti da se veš zaledi, brzo nakon što ga vratite u kuću biće u potpunosti suh.

 

Izvor: Glas Srpske

BONUS VIDEO

Slični članci

Smiješi im se sreća: Ovaj znak će se u aprilu kupati u parama

Urednik

Ajfon poskupljuje za trećinu zbog novih carina?

Urednik

Čarolija mirisnih zavjesa: Trik koji vaš dom održava svježim i do mjesec dana

Urednik

Film koji je zaludio sve generacije već obara rekorde (VIDEO)

Urednik

Zašto je smijeh koristan za zdravlje?

Urednik

Nutricionistički savjeti za manje nadutosti i brže sagorijevanje masti

Urednik

Kakav preokret u „Slagalici“: Gubio s 55 razlike pa pobijedio (VIDEO)

Urednik

Frizura koja podmlađuje: Lako se oblikuje i uvijek ćete izgledati dotjerano

Urednik

Sezona tikvica: Razlozi zbog kojih bi trebalo češće ih jedemo

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više