Magazin

Zdravlje iz prirode: Spojite ove namirnice i ojačajte svoj imunitet

Iako ništa ne može da zamjeni tradicionalnu medicinu kada smo bolesni, bitno je da konstantno radimo na jačanju našeg imuniteta.

Moćna kombinacija meda i bijelog luka mnogima se pokazala kako izuzetno korisna kada je zdravlje i očuvanje imuniteta u pitanju.

Na prvom mjestu bijeli luk snižava krvni pritisak, kao i nivo holesterola u krvi. Odmah iza toga ovo začinsko povrće ima antibiotsko dejstvo, pa se često koristi za suzbijanje prehlade i gripa, kao i preventiva protiv ovih bolesti. Redovnim konzumiranjem bijelog luka jača se imunitet i proizvodnja antitjela u organizmu. Štiti krvne sudove i smanjuje rizik od srčanog i krvnog udara, ističu ljekari.

Med sadrži dosta vitamina i preko 37 mineralnih materija, među kojima su kalijum, kalcijum, magnezijum, cink… Svaki med, ukoliko je prirodan i pravi, jeste ljekovit, nije bitno od koje biljke je nastao. Pomaže kod kašlja, problema sa bronhijama i respiratornim tegobama.

Sastojci:

500 g meda

7 limunova

7 čenova belog luka

300 g oraha

250 g proklijale pšenice

Priprema:

Proklijalu pšenicu izblendirajte, pa joj dodajte orahe, bijeli luk i cijela tri limuna sa korom. Od preostalih limunova iscijedite sok koji ćete dodati u ovu mješavinu. Zatim u sve to dodajte med i izmješajte da se svi sastojci sjedine.

Ovu mješavinu čuvajte u staklenoj tegli ili posudi, u frižideru, i konzumirajte je tek nakon što odstoji tri do četiri dana.

Kada je ovaj prirodni lek spreman za upotrebu, uzimajte kašičicu ili dvije pola sata prije svakog obroka.

 

BONUS VIDEO

Slični članci

Nedjeljni horoskop od 25. novembra do 1. decembra

Urednik

Devet najznačajnijih odluka koje možete da donesete u životu

Urednik

Najjeftinija zemlja na svijetu? Za tri marke možete jesti i piti cijeli dan

Urednik

Sedam elegantnih boja koje ćemo nositi ove zime

Urednik

SZO: Antibiotici nedjelotvorni ako se previše i pogrešno koriste

Urednik

Pet znakova koji će ostvariti svoje snove u decembru

Urednik

Ostavljate li rernu otvorenu nakon pečenja? Stručnjaci upozoravaju da to ne trebate da činite

Urednik

Spriječite stvaranje leda u zamrzivaču uz pomoć jednog jednostavnog trika

Urednik

Kako da izračunate šta ste u podznaku

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više