Grad na jugu Republike Srpske krase brojni epiteti. Nazivaju ga gradom sunca, vina, ali i mjestom gdje se jede najbolja hrana. Poznato je da su Hercegovci veliki gurmani, pa nije ni čudo što naša gastronomska ponuda plijeni pažnju i oduševljava svakoga koga put nanese u naše krajeve.
Odnedavno se bogatoj gastronomskoj ponudi Trebinja pridružio i Garlik Gastro Pub, koji se nalazi u Ruskoj ulici br. 12, u naselju Bregovi.
Već dugo najavljivano novo mjesto u gradu, koje je i prije zvaničnog otvaranja, bilo predmet šuškanja i interesovanja gradskih priča. Kako će izgledati enterijer, kakvi će nas gastronomski užici tamo dočekati, samo su neka od pitanja koja su predstavljala „slatku muku“ većeg broja Trebinjaca.
Nove i bitne informacije nama nikada nisu promicale, pa je tako i ekipu Padrino radija uhvatilo slatko iščekivanje novog mjesta u kome ćemo moći da zadovoljimo naše gurmanske porive, jer novo mjesto u gradu znači nova misija za poznate gastroljupce, koji se nalaze u našim redovima. Naravno, poziv menadžmenta Gastro Pub-a nije mimoišao adresu naše redakcije. Privilegiju da među prvima upoznamo novo mjesto u gradu nikako nismo mogli da propustimo.
Garlik Gastro Pub upravo je ono što je našem gradu dugo nedostajalo. Mjesto koje je drugačije, jedinstveno i bez sumnje buduća omiljena destinacija brojnih naših sugrađana. Da li vam je poznat osjećaj koji se ponekad javlja kada kročite u neko mjesto pa nakratko pomislite da ste nekim čudom prošavši kroz ulazna vrata završili u potpuno drugom svijetu? Upravo taj osjećaj se pojavio kada smo otvorili vrata i ugledali novi ambijent koji nas je dočekao u Garlik Gastro Pub-u.
Srdačna dobrodošlica članova Gastro Pub-a nije izostala i naši domaćini učinili su sve da se osjećamo prijatno i spremno za gurmanski izazov koji je pred nama. Praznih stomaka i sa ogromnom željom za ukusnom hranom pristupili smo odabiru specijaliteta koji će nas ugrijati ovog hladnog decembarskog dana.
Minute su prolazile, razni gastro užici su se smjenjivali pred našim očima, ali kako odabrati samo nekoliko? Odluka je bila i više nego teška, ali smo uz preporuku ljubaznog vlasnika pomenutog mjesta izdvojili specijalitete koji su odnijeli titule pobjednika žestokog okršaja jela sa menija koji se odvijao u našim mislima.
Garlik doručak, burger i tortilja sa piletinom su specijaliteti koje definitivno ne smijete propustiti.
Poznato je da je doručak najbitniji obrok dana koji je zaslužan za našu energiju i produktivnost. Uz Garlik doručak, energije vam sigurno neće nedostajati.
Energetsku „bombu“ čine jaja na oko u kombinaciji sa kobasicama sa sirom koje su sudeći po riječima jednog člana naše ekipe vrijedne svake hvale, a i potrošenog feninga. Kombinaciju dodatno upotpunjuju šampinjoni, slanina i ajvar, te je nemoguće da nakon ovako obilnog doručka ne izađete siti i sa željom da ovo postane vaša omiljena destinacija na kojoj ćete kvalitetnim doručkom započinjati dan.
Gdje je pab, tu je i dobar burger, te je on upravo naš sljedeći odabir. Serviran na moderan i simpatičan način vaš burger stiže na drvenom pladnju i već na prvi pogled znate da ćete uskoro da okusite nešto zaista fantastično. Meso, sir, slanina, salata i neodoljivi sos čine njegov bogat sastav. Bez dileme, ovo morate probati. Budite spremni dobro i da se zaprljate, sosa nikako ne manjka, ali nema ni dobrog burgera bez malo nereda. U predahu od zalogaja, a vjerujte biće vam potreban, za vas su posluženi hrskavi krompirići koji dodatno upotpunjuju ovo itekako slasno jelo. Zasigurno, naš „must try“ prilikom posjete Pub-u.
Moramo da pohvalimo da osim već pomenutog burgera, Garlik Gastro Pub u svojoj ponudi ima i vegeterijanski burger koji je oduševio sve ljubitelje vegeterijanske ishrane. Da sam naziv ne otkriva njegov sastav, vjerujte nam, ne biste pogodili da se u ovom burgeru ne nalazi ni komad mesa. To vam dovoljno govori o njegovom okusu i umijeću kuvara ovog mjesta.
Tortilja sa piletinom je naš sljedeći, izuzetno ukusan izbor. Varijanta lagane, hrskave tortilje u kombinaciji sa piletinom, salatom i ukusnim sosom pravi je put do srca svakog ljubitelja ove vrste specijaliteta. Iako pažljivo umotana, tortilja nije uspjela da zadrži brojne komade piletine koji su je preplavili te je pod pritiskom većine, ipak dopustila da pojedini njeni komadi provire iz njenog ukusnog tijesta. Piletina 1 – tortilja 0. Mada ne bismo ni voljeli da je drugačiji rezultat, tako da savjet osoblju Gastro Puba – samo tako nastavite.
Meni Pub-a obiluje mnogim specijalitetima koji čekaju na vas da ih otkrijete. Garlik sendvič sa ramstekom, Garlik čizburger, Garlik stek, rižoto sa kozicama samo su neki od gastro užitaka kojima možete da obradujete svoja nepca. Posebnu pažnju sa menija nam je privukao Cubano sendvič sa drpanom prasetinom. Spremljen slow cook metodom uz dodatak BBQ sosa, senfa i kiselih krastavaca predstavlja egzotičan, nesvakidašnji specijalitet koji morate degustirati. Mi svakako jesmo.
Moramo naglasiti i cjenovnu dostupnost svih jela koja će vas prijatno iznenaditi i predstavlja dodatni razlog da se ovih zimskih dana ugrijete uz njihove specijalitete.
Nakon dobrog obroka, napravite prostor i za desert. Poslužite se dobrom, starom pitom od jabuka, palačinkama ili sufleom, jer kao što već znate, najslađe se uvijek ostavlja za kraj.
Garlik Gastro Pub napustili smo punog stomaka i preplavljeni pozitivnim utiscima pa vam sa sigurnošću tvrdimo da je ovo naša buduća redovna destinacija i svima topla preporuka.
Posjetite Garlik Gastro Pub, novo mjesto u gradu koje je Trebinje dugo čekalo.
/sponzorisana objava/
Svetlana Grbić
HP, decembar 2021.