Naše priče Vijesti

VIDEO, FOTO / Plovili smo barkom u susret „Šestom salonu žilavke“ u Trebinju

Večeras od 19 do 23 u Vinskoj Galeriji Vukoje u Trebinju biće održan „Šesti salon žilavke“. Tim povodom za novinarske ekipe koje prate „Šesti salon žilavke“ organizovana je vožnja barkama po rijeci Trebišnjici, a naša ekipa je imala priliku da uživa u plovidbi i zabilježi kako naš grad izgleda iz druge perspektive. Mogli smo da čujemo priče o gradu Trebinju,  kupanju na rijeci Trebišnjici i istoriji plovidbe barkama.

Ova vinska manifestacije namijenjena je ljubiteljima vina i vrhunske gastronomije, vinskim novinarima, regionalnim somelierima i restoraterima, “Prvi Salon žilavke“ bio je jedinstveni događaj. Danas, sa šestim
“Salonom žilavke”, ova stara hercegovačka autohtona sorta stavljena je tamo gdje joj je i mjesto: U salon gdje će se samo njoj u čast ponovo okupiti oni koji je slave i vole!

 

Osim plovidbe po rijeci Trebišnjici i predivnim pejzažima koje smo zabilježili, upriličena je i posjeta mladoj vinariji porodice Dabić.

Probali smo žilavku porodice Dabić i uvjerili se u vrhunski kvalitet domaćeg vina.

Osim prirodnih bogatstava kojima Trebinje raspolaže, vino se može nazvati svojevrsnim prirodnim bogatstvom, koje je jedna od prvih asocijacija na grad i nešto što svi posjetioci pamte i dugo prepričavaju. Ovo su potvrdile i novinarske ekipe koje zajedno sa nama prate sve događaje koji su organizovani u čast „Šestom salonu žilavke“.

Pogledajte i par fotografija koje smo zabilježili.

 

 

 

Padrino, avgust 2022.

BONUS VIDEO

Slični članci

McDonald’s se vraća u BiH – Bingo preuzima franšizu!?

Urednik

Svetosavska akademija u Mostaru: Mladi su stubovi života

Urednik

Evo koliko su unazad godinu porasli troškovi života u Srpskoj

Urednik

Servisne informacije za ponedjeljak, 30. januar

Urednik

Za sada bez odgovora kako smanjiti migracije

Urednik

Nevesinje: Zimske radosti na Kilavcima

Urednik

Đoković: Ovo je moja najveća pobeda u životu s obzirom na okolnosti

Urednik

Čudesni Đoković osvojio 10. titulu u Melburnu za 22. grend slem

Urednik

Hrana skuplja i do 50 odsto: Upoređene cijene iz 2021. i 2022. godine

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više