Hercegovina Sport

Leotar ponovio prošlosezonski uspjeh: Trebinjci preko Letonaca do trećeg kola Evropskog kupa

Trebinjci su izborili nastup u šesnaestini finala evropskog takmičenja.

Rukometaši Leotara ponovili su prošlosezonski uspjeh, plasiravši se u treće kolo Evropskog kupa!

Tim Dragiše Koraćevića je i u drugom trebinjskom duelu trijumfovao nad letonskom ekipom TENAKS Dobele, protiv koje su igrali i prošle sezone, takođe u drugom kolu.

Ovog puta su prvo u premijernoj rundi iz daljeg takmičenja izbacili turski Kejčegiz, a onda u drugoj fazi „uzeli mjeru“ i Letoncima, pa će se utorak (29. oktobar), zajedno sa još 31 timom, naći u žrijebu šesnaestine finala.

Među tim ekipama biće još jedan predstavnik BiH. Riječ je o Izviđaču, koji je u dvomeču uspio da eliminiše italijanski Rajmond Sasari. Sa druge strane, svoje evropske nastupe završili su Borac m:tel, Gračanica i Sloboda porazima od Jeruzalema, Celja i Vintertura.

Dogovorom dva kluba, oba meča između Leotara i TENAKS-a odigrala su se u dvorani „Miloš Mrdić“. Trebinjci su trijumfovali razlikom od dva gola u prvom duelu u kojem su imali ulogu formalnog gosta (24:26), dok je večerašnji meč završen remijem (25:25), iako je Leotar na minut i 15 sekundi do kraja bio u prednosti od tri gola (25:22).

Samo je jednom letonski tim bio u prednosti, i to na startu, kada je Krajcbergs pogodio za 0:1. Leotar je potom za osam minuta došao do 4:1, a golgeterski post Letonaca prekinuo je Karlis Krumins.

Vezanim golovima Parežanina Leotar je u 11. minutu došao do plus četiri (6:2), ali je TENAKS to uspio da anulira golovima Ričardska Juzupsa i u 16. minutu izjednači na 6:6.

Poslije igre u egalu u narednim minutima, Trebinjci su krajem poluvremena ponovo uspostavili kontrolu i opet stigli do plus četiri (15:11), a onda u 37. minutu i do prednosti od pet golova (18:13).

Držao je domaći tim kontrolu meča sve do same završnice, „povukavši ručnu“ kada je već bilo jasno da će se naći u šesnaestini finala.

Aleksandar Milojević i Željko Šukić su sa po šest golova predvodili trebinjski itm, dok je na drugoj strani isto toliko postigao Ričards Juzups.

Mečevi trećeg kola igraju se 23. i 24. novembra, odnosno 30. novembra i 1. decembra. U 1/16 finala Evropskog kupa plasirale su se i ekipe Partizana, Bešiktaša, AEK Atine, Olimpijakosa, Lovćena, Celja, Krke, Izviđača iz Ljubuškog…

 

Izvor: Mondo.ba, Foto: Padrino

BONUS VIDEO

Slični članci

Duška Jovanić u „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

Košarkaši Leotara ubjedljivi na gostovanju protiv Posušja

Urednik

Veliko priznanje za Podrume Vukoje 1982 u Bergamu

Urednik

U Srpskoj rođeno 18 beba, u Trebinju i Nevesinju na svijet došle dvije dvjevojčice

Urednik

Veliki korak Leotara ka trećem kolu Evropskog kupa

Urednik

Odbojkašice ŽOK Gacko „RD Swisslion“ slavile u Tuzli

Urednik

Bilećki stećci na udaru vandala

Urednik

Reprezentacija BiH U-15 na pripremama u „Gradu Sunca“

Urednik

Uspješan vikend za ŽOK Gacko “RD Swisslion”: Sa oba tima do maksimalnih pobjeda

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više