Ex YU Sport

„Sport Klub“ o ostavci Vladimira Gaćinovića u Kruševcu poslije sjajne sezone

Nema, barem za sada, nikakvih sumnji u ishode poslednja dva superligaška meča – u Kruševcu i Lučanima. Pobede gostujućih ekipa, Radnika i IMT-a, čiste su kao suza!

Tako se da zaključiti uvidom u izveštaje službenih lica, u čijem opisu posla nije utvrđivanje regularnost pojedinih utakmica.

A, na osnovu čega bi i moglo biti sumnji u iznenađujuće pobede Radnika i IMT-a na gostovanjima Napretku i Mladosti, pitaju se na stranicama Sport Kluba.

Posle poraza od Radnika (0:2), šef stručnog štaba kruševačkog superligaša, Vladimir Gaćinović, podneo je ostavku. Prethodno je Napredak doveo do plej-ofa i opravdao status jednog od domaćih trenera kadrih da svuda ispisuje uspehe.

„Ako je neko zadovoljan u Kruševcu i klubu plej-ofom, ja nisam. Imam mnogo veće ambicije. Ovo što je danas prezentovano ne liči na Napredak. Radnik je zaslužio da nas pobedi velikom razlikom, toliko nediscipline u igri je bilo… Očigledno je da su se neki igrači zadovoljili sitnim ambicijama. To ne volim. Nisam promenio mišljenje o njima ni za milimetar, oni su stvorili rezultate. Ruši se, međutim, nešto što smo krvavo zaradili“, istakao je posle utakmice razočarani Vladimir Gaćinović.

Nije teško bilo između redova pročitati da nezadovoljstvo Hercegovca čestitog fudbalskog stava ima dublje korene. Gaćinovićeva misija u Kruševcu ispunjena je plasmanom u plej-of, običan poraz, pa bio i od poslednjeplasiranog Radnika, ne bi onda trebalo da iziskuje i radikalne odluke. Očigledno, ipak, da konačnih 0:2 ima drugačije korene…

Utakmicu su pratile neobično niske kladioničarske kvote na pobedu Novobeograđana, na momente je bila i blokirana igra uživo. Komičan autogol Ivana Miloševića uveo je meč u preokret. Kapiten Mladosti odigrao je u ponedeljak tek treći meč u 2024, prethodna dva protiv Javor Matisa (0:1) i niškog Radničkog (0:3).

Šampionat Srbije polako ulazi u završnicu. Ostalo je sedam kola do kraja, plej-of i plej-aut počinju predstojećeg vikenda. Serijske sudijske greške ozbiljno su proletos narušile regularnost, na sceni su ovih dana drugačiji režiseri. O smehotresnim igrankama na prvoligaškim terenima iluzorno je i pričati, sumnjive utakmice se množe, kladionice blokiraju uplate, kvote padaju… Čak su i glumci loši, pojedince scene ubijaju i ono malo preostalih vernika u oporavak srpskog fudbala.

UEFA se prethodnih godina aktivno uključivala u signaliziranje sumnjivih utakmica. Zato ne čudi što su i s proleća 2024. oči uprte ka „Sport radaru“ i službama nadležnim za nadzor kladioničarskog tržišta.

Od FSS se ni ovog puta očekuje ništa. Ama baš ništa!

 

Izvor: Sport Klub

BONUS VIDEO

Slični članci

„Alfini“ dječaci učestvovali na European Trophy turniru u Tivtu

Urednik

Džudisti Leotara najbolja ekipa iz BiH na XII Međunarodnom džudo kupu „Berkovići 2024“

Urednik

Juniorke ŽOK Gacko RD Swisslion prvakinje Republike Srpske

Urednik

Rukometaši Leotara savladali Maglaj

Urednik

Košarkaši Leotara bolji od Prijedora u Trebinju

Urednik

Leotar slavio u Trebinju, Velež u goleadi pao u Vojkovićima

Urednik

Fudbaleri Leotara imaju novog trenera

Urednik

Oleg Ćurić više nije trener fudbalera Leotara

Urednik

Mlada Nevesinjka pokorila Bugarsku

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više