Sport Vijesti

Trebinjski rukometaši počinju pripreme za novu sezonu: Leotar igra na četiri fronta

Rukometaši Leotara počinju danas pripreme za izuzetno napornu sezonu u kojoj će da nastupaju na čak četiri fronta. Trebinjski klub će u novoj sezoni pored prvenstva BiH, igrati još tri takmičenja.

Leotar će nastupati u Kupu Republike Srpske, zatim Kupu BiH, dok će imati i drugi nastup u EHF Evrokupu. Prošle sezone su igrali finale Kupa BiH, dok su u Evropi prošli jedno kolo gdje su savladali Dombele, a zatim su zaustavljeni od Karvine.

Tokom prelaznog roka bilo je dosta promjena u trebinjskom timu. Trenutno su klub pojačali golman Andrej Čolović te igrači bekovi Vladan Arizanović, Nemanja Đurašković i krilo Marko Mišetić.

Leotar su u ovom prelaznom roku napustili: Vladimir Stanković, Božo Tepić, Patrik Pavličić, Nikola Jovanović, Veselin Savović, Đorđe Kukić i Ivan Petrović.

– Kompletne pripreme obavićemo u svom gradu. Za nas je  najvažnije da odradimo dobro pripremni period i da uigramo tim za naredna iskušenja. Planirali smo pet kontrolnih mečeva, a prve zvanične utakmice imaćemo u evropskom takmičenju. Što se tiče igračkog kadra vidjećemo još. Danas ćemo krenuti u ovom sastavu – istakao je trener Dragiša Koraćević.

Već su  poznati i rivali tokom pripremnog perioda. Trebinjci će igrati dva meča protiv Metković Mehanike na svom parketu i gostovanju, a zatim će rivali još biti Lovćen, Goražde i Budućnost. Sa tim rivalima bi zaokružili ciklus priprema.

Iako je trenutno glavna preokupacija pripremni ciklus, u Leotaru su polako počeli sa prikupljanjem i podataka o prvom rivalu u evropskom EHF Evrokupu. To je turski Kojdžiz.

– Što se tiče naših protivnika sigurno je da smo dobili ekipu koja je spoj mladosti i iskustva. Predvođeni su iskusnim bekovima, Čan Čelebri koji je igrao u dva navrata u Nekseu, Šartu i Štutgartu, kao i Mikail Jildirimom i oni su ti koji diktiraju tempo igre. Imaju odlična krila koja dobro trče kontru i imaju visoke procente realizacije, kao i iskusnog golmana Jildiza. Za nas je najvažnije da odradimo dobro pripremni period, uigramo ekipu i spremno dočekamo dvomeč u Evropi, jer će nam to biti prve zvanične utakmice u novoj sezoni – dodao je Koraćević. Upravo zbog nastupa u Evropi Leotar je otkazao nastup na Svesrpskom kupu, gdje ga je zamijenilaa dobojska Sloga.

Stanković u Besi

Bivši član Leotara i Sloge Vladimir Stanković potpisao je za Besu. Reprezentativac Crne Gore potpisao je za ekipu s takozvanog Kosova, gdje je već nastupao prije 11 godina. Besa je ostala bez titule tako da traži adekvatna pojačanja.

U klubu je inače sportski direktor Nikola Prce koji je dugo godina nosio dres reprezentacije BiH.

Izvor: Glas Srpske

BONUS VIDEO

Slični članci

Koliko iznosi sindikalna potrošačka korpa, a kolika je prosječna plata za septembar?

Urednik

Pomen na heroja: Duško Pujić izvukao osam ranjenika pa poginuo

Urednik

Apel za preventivne preglede dojke

Urednik

Konkurs „Srce piše ćirilicu“ za najlepši ćirilični rukopis i kaligrafiju

Urednik

Tribina o kulturno istorijskoj i prirodnoj baštini u Muzeju Hercegovine u Trebinju

Urednik

Do kraja godine u funkciji zajednički prelaz na Zupcima

Urednik

U Bileći ponovo radi Muzička škola

Urednik

Najava: Izložba slika Zorana Tešanovića “Hipokoristik”

Urednik

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više