Tromeđa Vijesti

Aerodrom Tivat u aprilu opslužio skoro 60.000 putnika

Aerodrom Tivat u aprilu prestigao svoj mjesečni učinak iz do sada rekordne 2019. godine.

Aerodrom Tivat u aprilu je zabilježio promet od 59.719 putnika, što je 52 više nego u istom mjesecu lani kada je imao 39.217 putnika. Rezultat ostvaren prošlog mjeseca značajan je imajući u vidu da je Aerodrom Tivat u aprilu 2024. prvi put u posljednje četiri godine prestigao svoj učinak iz perioda prije pandemije koronavirusa.

Tivatska vazdušna luka prošlog mjeseca je imala 7,5 odsto više putnika nego u aprilu rekordne 2019. godine. Od kraja 2019. do danas – prvo zbog pandemije koronavirusa, a kasnije zbog političko-ratnih dešavanja koja su uzrokovala da u potpunosti ostane bez tri svoja izuzetno značajna inostrana tržišta – Rusije, Ukrajine i Bjelorusije, aerodrom Tivat nikako nije mogao da ostvari promet ni približan onome što je postigao 2019. godine.

Aerodromi Crne Gore – Tivat

Aprilski rezultati su postignuti zahvaljujući uvođenju niza dodatnih novih redovnih letova za Tursku, odnosno niza sezonskih letova zapadnoevropskih loukost kompanija iz Velike Britanije, Njemačke, Švajcarske i Francuske, odnosno čarter letova izraelskih avio-prevoznika iz Tel Aviva.

Na pisti tivatskog aerodroma u aprilu je zabilježeno ukupno 789 operacija polijetanja i slijetanja vazduhoplova, što je je 44 odsto više nego u aprilu prošle godine, odnosno 18 odsto više nego u istom mjesecu rekordne 2019. godine.

Od početka ove godine do 1. maja, aerodrom Tivat je ostvario ukupan promet od 110.504 putnika na ukupno 1.676 operacija vazduhoplova.

Izvor: Boka News

BONUS VIDEO

Slični članci

KC Trebinje: Program bioskopa od 04-09. jula

Urednik

Book zona: Promocije knjiga i druženje sa autorima i na desetom „OK festu“

Urednik

Džudisti Leotara uspješno završili polaganje za pojas

Urednik

Trebinje intenzivira saradnju sa Petrovcem na Mlavi

Urednik

Rođene 22 bebe u Srpskoj: U Trebinju dječak, a Nevesinje bogatije za djevojčicu i dva dječaka

Urednik

Rukometni kamp “Mladen Bojinović Dugi” u Gradu Sunca ispunio sve ciljeve

Urednik

Preventivna kampanja LAKO JE BRZINU SMANJITI, kojoj se pridružio i Grad Trebinje.

Urednik

Trebinje i Kozarska Dubica zbrajaju štetu od nevremena (VIDEO)

Urednik

Specijalitet koji traže i u Dubrovniku: Kako se pravi sir iz mješine na Morinama u Hercegovini (FOTO)

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više