Hercegovina Vijesti

Bileća: Svjetski dan poezije obilježen u Narodnoj biblioteci „Vladimir Gaćinović“

Zahvaljujući saradnji Narodne biblioteke i Osnovne škole „Petar II Petrović Njagoš“ u prostorijama biblioteke održan je čas posvećen Svjetskom danu poezije.


Času su prisustvovali učenici šestih razreda Osnovne škole „Petar II Petrović Njagoš“ koji su govorili omiljene stihove, ali i aplauzima pozdravili drugare iz trećeg i petog razreda koji su govorili pjesme Radmile Šinik.

Sara Кuljić, Aleksa Babić, Irina Rogan, Đorđe Jokanović, Đorđe Janjić, Đorđe Mihić, Jelica Albijanić i Кalina Boro za učešće na takmičenju recitatora izabrali su pjesme Radmile Šinik. Pomenuti učenici stihove su govorili i na današnjoj svečanosti.

Pjesnikinja Radmila Šinik ističe da je počastvovana što su učenici izabrali baš njene stihove, te naglasila da joj to dodatni motiv da stvara i piše.

„Ovo mi je vjetar u leđa, pokazatelj da neko cijeni ono što stvaram, ali i odgovornost da još više pišem. Moja djeca bili su učenici ove škole, pa ovaj događaj za mene ima posebnu, dodatnu emociju. Želim da se zahvalim učenicima, roditeljima, nastavnicima, direktoru škole i našoj direktorici koji su organizovali ovaj čas poezije“, istakla je Radmila Šinik.

Profesorica srpskog jezika Radenka Кapor poručila je da nas ovaj dan treba podsjetiti na snagu i važnost pjesničke riječi, koja je na margini društvenog interesovanja.
„U svakodnevnoj trci za nečim, ljudi rijetko imaju vremena za lijepu riječ i pjesništvo. Stoga, zastanimo za trenutak i bar danas pročitajmo i recitujmo stihove, te na taj način proslavimo dolazak proljeća i međunarodni dan poezije“, rekla je Radenka Кapor.

Obilježavanje Svjetskog dana poezije zasladili su artikli iz Slatke kuće.

Svjetski dan poezije proslavlja se 21. marta i ustanovljen je od strane UNESКO-a 1999. godine. Svrha ovoga dana ja promocija čitanja, pisanja, objavljivanja i proučavanja poezije u školstvu širom svijeta.

 

Izvor: Radio Bileća

BONUS VIDEO

Slični članci

„Gorica fest“: Prikupljeni novac darovan u humanitarne svrhe

Urednik

Za četvrtak pomjeren koncert grupe „Osvajači“

Urednik

Mostar: Automobilom udario tri tinejdžerke dok su izlazile iz autobusa

Urednik

Kvalitet svih proizvoda u Srpskoj se redovno provjerava

Urednik

U porastu broj zaraženih koronavirusom u regionu, ima li razloga za zabrinutost

Urednik

Grad Čapljina pomaže mladima prilikom kupovine prve nekretnine

Urednik

Mračna predviđanja za ekonomski rast u BiH: Manji nego što se očekivalo

Urednik

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja dana

Urednik

Šverc duvana za manje od dvije godine iz budžeta odnio 33 miliona KM

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više