Hercegovina Vijesti

Bilećanin Sava Milojević najmlađi doktor medicine u Srpskoj

Vjera, trud, rad i posvećenost Bilećanina Savu Milojevića (24) po završetku Medicinskog fakulteta u Foči svrstali su na vrh kolone uspješnih studenata sa prosjekom od 9,70, ali i krunisali titulom najmlađeg doktora medicinskih nauka u Srpskoj.

U njegovom indeksu su skoro sve desetke, a fakultet je završio, a da pritom ne zna kakav je osjećaj ispit položiti iz drugog puta.

Milojević za “Glas Srpske” kaže da je dobra organizacija ključ uspjeha i uz neizmjernu ljubav prema onom što volite on je zagarantovan.

– Studije su bile zahtjevne, neophodno je mnogo rada i odricanja ukoliko težite savršenstvu, ali uz dobru organizaciju, prijatelje i kolege, a prije svega uz podršku porodice sve je moguće – rekao je Milojević.

Još od malih nogu zna svoj put. Živio je svoje snove, a oni su povezani sa medicinom.

– Shvativši da sami biramo šta će biti čovjek kojeg vidimo u ogledalu, da nas to određuje i definiše prema svemu, jasno nas preobražava u profesiji, vodi do vjere ili nevjere, u savjesti do čojstva ili nečojstva, shvatio sam da je jedini istinski put moje budućnosti medicina. Taj postulat traje danas i trajaće do vječnosti – kazao je Milojević.

Znao je da nije lako, da je put trnovit, pun izazova, ali i odricanja. Ipak, iza svega toga stoji jaka ličnost ovog Bilećanina.

– Da je medicina moj san pokazuju i ocjene u indeksu sa prosjekom 9,70, što me ujedno čini jednim od najboljih studenata na fakultetu i najmlađim doktorom medicinskih nauka u Srpskoj, sa 24 i po godine. Jednostavno, moramo da radimo na sebi i da imamo jasan cilj, kako bismo do njega prije ili kasnije došli – dodao je Milojević.

Odlikovan je najvišom studentskom nagradom Srpske jer se našao na listi među 12 najboljih studenata medicine i ostalih zdravstvenih nauka dobijajući stipendiju “Dr Milan Jelić”. Međutim, to nisu jedine nagrade i stipendije koje je dobio.

– Sve stipendije mnogo su mi pomogle tokom školovanja. Tu je bila i glavna nagrada “Dr Valentina Vrtikapa”, stipendija Bosana i nagrada SPKD “Prosvjeta” iz Mostara – pohvalio se Milojević.

Prema njegovim riječima, ni u budućnosti neće biti mnogo nepoznanica. Nastavlja i dalje da se školuje, ali ono što je važno planira da ostane u Srpskoj.

– Moj dalji profesionalni plan jeste da upišem doktorske studije, da se bavim prevencijom i klinikom i da završim specijalizaciju iz oblasti interne medicine ili hirurgije i time dostignem maksimum na hijerarhijskoj ljestvici svog profesionalnog života i sve to podijelim sa mojom Hercegovinom – jasan je Milojević.

Hobi

Sava Milojević svestran je mladić pa pored uspjeha na fakultetu veliki je zaljubljenik u folklor i crkveno pjevanje.

– Za vrijeme studija bio sam član crkvenog hora “Pobratimstvo” iz Foče, ali i crkvenog hora u Bileći. Pored toga, moja velika ljubav je i folklor koji sam aktivno igrao do treće godine studija – rekao je Milojević.

 

Izvor: Glas Srpske

BONUS VIDEO

Slični članci

Gaćinović niže uspjehe

Urednik

BiH će vjerovatno morati da uvozi struju

Urednik

“Ogradarima” 10. kolo Pab kviza

Urednik

Narodna biblioteka: U četvrtak književno veče Nataše Stanić

Urednik

Servisne informacije za utorak, 27. februar

Urednik

Nejednakost djece u vrtićima pod lupom

Urednik

Za deceniju u Srpskoj ugašeno 500 odjeljenja

Urednik

Upaljeni alarmi: Ljekare koji odlaze više neće imati ko da zamijeni

Urednik

Renovira se škola u trebinjskom naselju Dražin Do

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više