Vijesti

Ćurić, Šeranić: Izgradnjom nove bolnice i trebinjski Dom zdravlja dobija bolje uslove

Nakon izgradnje nove bolnice u Trebinju i primarna zdravstvena zaštita biće na višem nivou, a Dom zdravlja imati bolje uslove, pošto će biti prošireni kapaciteti za rad.

Rečeno je ovo nakon sastanka ministra zdravlja i socijalne zaštite RS Alena Šeranića i gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića.

„Prvo moramo ispuniti pravno-formalne uslove, da se jasno naznači koji prostori su čiji u zgradi bivšeg medicinskog centra, gdje su sada i Bolnica i Dom zdravlja. Moramo vidjeti koje su potrebe Doma zdravlja, kako bi se sve potrebne službe primarne zdrastvene zaštite locirale u postojećem objektu. Biohemijski laboratorij, koji je sada u sastavu Bolnice, trebao bi ostati za potrebe Doma zdravlja i slično“, naveo je Šeranić.

On je dodao da se razgovaralo i o mogućnosti da se na prostoru sadašnje bolnice, nakon preseljenja sekundarne zdravstvene zaštite u novi objekat, otvori dom za stare ili za palijativnu njegu.

Ministar Šeranić je pohvalio program koji provodi trebinjska gradska uprava kojim se sufinansira boravak člana porodice koja je u pratnji osobe koja se liječi u zdravstvenim centrima izvan Trebinja.

Gradonačelnik Mirko Ćurić je rekao da porodica Galeb, i nakon smrti Slobodana Galeba, nije odustala od projekta izgradnje objekta Centra za socijalni rad i najavio da će uskoro početi radovi.

„Grad je podnio zahtjev da se zgrada trenutne bolnice stavi na raspolaganje, za dom za stare ili nešto drugo od javnog interesa, ali da i ubuduće bude u funkciji. Uslovi za pružanje primarne i sekundarne zdravstvene zaštite će, nakon izgradnje novog objekta bolnice, biti na višem nivou“, istakao je on.

Izvor: Trebinje.rs

BONUS VIDEO

Slični članci

Boravišne takse napunile budžet Srpske za milion KM

Urednik

GKUD „Vladimir Gaćinović“ u posjeti Požarevcu

Urednik

Morska voda na crnogorskim kupalištima dobrog kvaliteta

Urednik

Dvije nagrade za trebinjski „Orkestar Titanik“

Urednik

Popovopoljski kukuruz klečak sačuvan u posljednji čas

Urednik

U Srpskoj rođene 24 bebe: Trebinje bogatije za jednog, a Nevesinje za pet novih stanovnika

Urednik

Prvi košarkaški kamp „Feel the Trebinje“

Urednik

Vukojevo novo hedonističko odredište u Trebinju

Urednik

Odlazeći američki ambasador oduševljen ljepotama Trebinja (VIDEO)

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više