Vijesti

Djeca sa KiM u subotu stižu u Srpsku: Mališani iz Štrpca gosti Trebinja

Oko 650 srpske djece sa prosvjetnim radnicima i mladih sa poteškoćama u razvoju sa Kosova i Metohije stići će u Bratunac u subotu, 22. juna, u okviru projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“, saopšteno je iz Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Mališani sa Kosmeta stižu u Bratunac oko 12.00 časova u 14 autobusa i biće prihvaćeni na mostu „Bratoljub“ između Ljubovije i Bratunca, a centralni doček uz kulturno-umjetnički program predviđen je u porti bratunačke Crkve Uspenja Presvete Bogorodice.

Ovo je 12. put da se realizuje projekat „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“, a prvi put se doček organizuje se u Bratuncu, gdje će ih dočekati predsjednik Odbora Milorad Arlov, načelnik bratunačke opštine Lazar Prodanović, zvaničnici Republike Srpske i Srbije, te delegacije gradova i opština iz Republike Srpske u kojima će sedam dana boraviti gosti sa Kosmeta.

Djeca će boraviti kod svojih vršnjaka u 15 gradova i opština Republike Srpske od 22. do 29. juna.

Nakon prijema i dobrodošlice u Bratuncu, produžiće za Banjaluku, Prijedor, Gradišku, Čelinac, Prnjavor, Brod, Šamac, Teslić, Bijeljinu, Zvornik, Vlasenicu, Istočno Novo Sarajevo i Istočnu Ilidžu, a jedna grupa ostaje u Bratuncu.

Samo jedan autobus sa djecom iz Štrpca, koji su gosti Trebinja, ulazi posebno na graničnom prelazu Vardište kod Višegrada i produžava za Trebinje.

Bratunac i Zvornik prvi put učestvuju u ovom projektu.

Djeca dolaze iz Kosovske Mitrovice, Zvečana, Leposavića, Zubinog Potoka, Srbice, Kline, Goraždevca, Velike Hoče, Orahovca, Kosova Polja, Ugljara, Gračanice, Štrpca, Novog Brda, Kosovske Kamenice, Šilova, Vitine, Pasjana i Parteša.

Izvor: RTRS

BONUS VIDEO

Slični članci

Trebinje: Uskoro parking prostor za korisnike Dječijeg dispanzera

Urednik

Boravišne takse napunile budžet Srpske za milion KM

Urednik

GKUD „Vladimir Gaćinović“ u posjeti Požarevcu

Urednik

Morska voda na crnogorskim kupalištima dobrog kvaliteta

Urednik

Dvije nagrade za trebinjski „Orkestar Titanik“

Urednik

Popovopoljski kukuruz klečak sačuvan u posljednji čas

Urednik

U Srpskoj rođene 24 bebe: Trebinje bogatije za jednog, a Nevesinje za pet novih stanovnika

Urednik

Prvi košarkaški kamp „Feel the Trebinje“

Urednik

Vukojevo novo hedonističko odredište u Trebinju

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više