Hercegovina Vijesti

DOB u Nevesinju priredio muzičko – poetsko veče

Društvo za očuvanje baštine iz Gacka i JU Centar za kulturu „Nebojša Glogovac“ iz Nevesinja priredili su sinoć poetsko – muzičko veče. Nevesinjskoj publici predstavljene su tri knjige poezije u izdanju DOB-a, „Naši očevi“, „Dar za majku“ i „Molitva za ljubav“.

Predsjednik ovog Društva Radoslav Tamindžija istakao je da se svaki put raduje susretu sa Nevesinjem i nevesinjskom publikom, jer i sam vodi porijeklo iz ovog mjesta.

– Povod okupljanja su tri knjige koje su izbor poezije srpskih pjesnika, na temu majki, očeva i molitve. Ovo je drugo izdanje ovog troknjižja – pojasnio je Tamindžija.

Prisjetio se da su prije 17 godina zajedno sa Etno grupom „Sveti Dimitrije“ iz Nevesinja bili u Prizrenu, gdje su promovisali „Monografiju pravoslavnih manastira u Bosni i Hercegovini“.

– Društvo DOB trenutno radi na foto monografiji „Put Svetog Vasilija Tvrdoškog i Ostroškog“ zajedno sa Foto kino klubom iz Trebinja. Imamo u planu da sa Etno grupom „Sveti Dimitrije“ napravimo jednu promotivnu veče u Nikšiću, početkom maja, kada mnogi hodočasnici dolaze da se poklone moštima Svetog Vasilija – dodao je Tamindžija.

Izabranu poeziju iz ovih knjiga recitovali su učenici SŠC „Aleksa Šantić“: Elena Golijanin, Mia Vuković, Anđela Antelj, Ivana Čalija, Matija Vojičić, Vukašin Todorović i Sergej Кljakić.

U muzičkom dijelu programa nastupile su Etno grupe „Simonida“ i „Sveti Dimitrije“, i gitarista iz Beograda Goran Boljanović.

Prisutne je pozdravio i direktor Кulturnog centra Aleksandar Vuković. Zahvalio se Društvu DOB i svim učesnicima koji su ovo veče učinili posebnim.

 

 

Izvor: Radio Nevesinje

BONUS VIDEO

Slični članci

Ponovo opljačkana i devastirana Saborna crkva u Mostaru

Urednik

Meteorolozi objavili prognozu do 19. decembra

Urednik

Crveni krst Nevesinje: Podjela italijanskih paketa

Urednik

Najbolji drug Luke Bojovića ostatak kazne služiće u zatvoru u Trebinju – biće izručen iz Španije

Urednik

Za više od 270.000 građana: Isplata novembarskih penzija sutra

Urednik

Ulazak Hrvatske u Šengen zonu neće donijeti promjene za građane BiH

Urednik

Sjećanje na prvi memorijal „Mišo Tamindžija“

Urednik

Rješenje problema se ni ne nazire: Iako su svi svjesni negativnih posljedica, telefoni ostaju u učionicama

Urednik

Detalji akcije „Magnet“: Oštetili Klinički centar Univerziteta u Sarajevu za desetine miliona KM

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više